Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Derin ogrenme modeli nedir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Derin öğrenme modeli nedir?​

Derin öğrenme, verilen bir veri seti ile sonuçları tahmin eden birden fazla katmandan oluşan bir makine öğrenme yöntemidir. Derin öğrenme, makine öğrenmesi ve yapay zekâ birbirinden farklı anlamları olan terimlerdir. Derin öğrenme, makine öğrenmesinin; makine öğrenmesi ise yapay zekânın alt dalı olarak özetlenebilir.

Derin öğrenme mimarileri nelerdir?​

Derin öğrenme mimarileri nelerdir?
Derin Öğrenme Mimarileri (Deep Learning Architectures )
- Konvolüsyonel Sinir Ağları (Convolutional Neural…
- Tekrarlayan Sinir Ağı — Recurrent Neural Networks (RNN)
- Uzun Kısa Dönemli Bellek (Long / Short Term Memory) (LSTM)
- Boltzman Makinesi(Boltzmann Machines)(BM) ve Kısıtlanmış Boltzmann Makineleri(Restricted Boltzmann…

Deep Learning nasıl çalışır?​

Derin bir öğrenme iş akışı ile, ilgili özellikler görüntülerden otomatik olarak çıkarılır. Buna ek olarak, derin öğrenme, bir ağa ham veri ve sınıflandırma gibi gerçekleştirilecek bir görev verildiği “uçtan uca öğrenme” gerçekleştirir ve bunun otomatik olarak nasıl yapılacağını öğrenir.

Derin öğrenme nasıl ortaya çıktı?​

Derin öğrenme nasıl ortaya çıktı?
Derin öğrenmeyi en basit tanımı ile makinelere insanlara doğal gelen şeyleri öğreten bir öğrenme tekniğidir ve yapay sinir ağlarının geliştirilmesi ile ortaya çıkmıştır. Sürücüsüz otonom otomobiller, telefon ve tabletler, yüz ve ses tanıma özellikleri bunların bir kısmını oluşturuyor, makine öğrenmenin bir yöntemidir.

Derin öğrenme Nedir derin öğrenme ile neler yapılabilir?​

Derin Öğrenme Nedir ve Nasıl Çalışır? Derin Öğrenme bir makine öğrenme yöntemidir. Verilen bir veri kümesi ile çıktıları tahmin edecek yapay zekayı eğitmemize olanak sağlar. Yapay zekayı eğitmek için hem denetimli hem de denetimsiz öğrenme kullanılabilir.

Derin öğrenme teknikleri nelerdir?​

Derin öğrenme teknikleri nelerdir?
Derin öğrenme mimarisi, sosyal ağ filtreleme, dolandırıcılık tespiti, görüntü, konuşma ve ses tanıma, bilgisayarla görme, tıbbi görüntü işleme, biyoinformatik, müşteri ilişkileri yönetimi ve daha pek çok alana uygulanır. Derin öğrenme modellerinde etkileyici sonuçlar elde etmek için sinir ağları eğitilir.

Derin öğrenme uygulamaları nelerdir?​

Derin öğrenme mimarileri ile birlikte yapay zeka problemlerinin çözümü için pek çok derin öğrenme yaklaşımları geliştirilmiştir. Endüstri, tıp, robotik, görüntü işleme, bilgisayar görmesi, nesne tespiti, ses işleme-tanıma, çeviri, gelecek tahmini, finansal gibi pek çok alanda akıllı çözümler üretmektedir.

Deep Learning nerelerde kullanılır?​

Deep Learning nerelerde kullanılır?
Deep Learning – Derin Öğrenme Nerelerde Kullanılır?
- Yüz tanıma,
- Ses tanıma,
- Sürücüsüz araç kullanma,
- Savunma sanayii,
- Güvenlik sanayii,
- Sağlık sektörü, gibi alanlarda yaygın olarak kullanılır.

Deep Learning Vs Machine Learning nedir?​

Deep learning ve machine learning arasındaki temel fark, verinin sisteme nasıl sunulduğuna dayanır. Machine learning – makine öğrenmesi, algoritması, neredeyse her zaman yapılandırılmış veriye ihtiyaç duyarken, deep learning ağları yapay sinir ağlarının düzeylerine dayanır.

Derin öğrenme ilk ne zaman başladı?​

Derin öğrenme ilk ne zaman başladı?
Derin öğrenmenin temelleri, günümüzde artık sibernetik olarak bilinen bilim dalına dayanır. 1940’lı yıllarda McCulloch ve Pitts ile başlamıştır.

Derin öğrenme ilk tanımı ne zaman yapıldı?​

Konunun evrimi yapay zekâ > makine öğrenimi > derin öğrenme şeklinde ilerledi. “Derin öğrenme” tabiri ilk kez 2000’lerde ya da civarında, Igor Aizenberg ve meslektaşları tarafından Yapay Sinir Ağları (ANNs) hakkında konuşurken kullanıldı.

Derin öğrenme ne için kullanılır?​

Derin öğrenme ne için kullanılır?
 
Derin öğrenme, genellikle karmaşık verilerden anlamlı bilgiler çıkarmak, tahminlerde bulunmak, desenleri tanımak ve kararlar vermek için kullanılan bir makine öğrenme yöntemidir. Özellikle büyük veri setlerinde derin öğrenme modelleri sayesinde daha doğru sonuçlar elde edilebilir ve karmaşık problemlere çözümler üretilebilir.

Derin öğrenme, farklı mimarilere sahip yapay sinir ağlarıyla uygulanabilir. Öne çıkan derin öğrenme mimarileri arasında şunlar bulunmaktadır:
1. Konvolüsyonel Sinir Ağları (Convolutional Neural Networks)
2. Tekrarlayan Sinir Ağı (Recurrent Neural Networks - RNN)
3. Uzun Kısa Dönemli Bellek (Long / Short Term Memory - LSTM)
4. Boltzman Makineleri (Boltzmann Machines) ve Kısıtlanmış Boltzmann Makineleri (Restricted Boltzmann Machines)

Derin öğrenme, genellikle makine görüşü, doğal dil işleme, ses tanıma, otonom sürüş, tıbbi görüntüleme, finansal tahminler, spam filtreleme gibi alanlarda başarıyla kullanılmaktadır. Derin öğrenme teknikleri, günümüzde birçok endüstride ve akıllı sistemlerde yaygın bir şekilde uygulanmaktadır.

Derin öğrenme, veriyi anlamlandırmak, desenleri tanımak, karmaşık ilişkileri keşfetmek, doğruluk oranlarını artırmak ve daha iyi kararlar alabilmek için kullanılır. Bu nedenle, yapay zeka alanında derin öğrenme önemli bir role sahiptir ve sürekli olarak geliştirilmektedir.
 
Geri
Üst