- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 175.615
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Derin dondurucuya taze fasulye nasıl saklanır?
Fasulyeleri oda sıcaklığında bekleterek soğumasını bekleyin. Pişen fasulyeleri buzdolabı poşetine koyun ve havasını alarak ağzını kapatın. Ardından 2. buzdolabı poşetine koyun ve yine hava almayacak şekilde kapatarak dondurucuya yerleştirin. 2 poşete koymak, fasulyelerin buzluktaki kokuları almasını önleyecektir.Taze fasulye nasıl Şoklanır?
Fasulyeler pişerken başka derin bir kaba olabildiğince buz küpleri ile dolu soğuk su koyun. Süre sonunda pişen fasulyeleri süzerek sıcak sudan çıkartın. Bekletmeden hemen buzlu soğuk su dolu kabın içine koyup, şoklamasını sağlayın. Fasulyeleri soğuk su içinde soğuyana kadar bekletin.Dondurucuya taze fasulye çiğ konur mu?
Taze fasulye derin dondurucuda pişmiş veya çiğ olarak saklanabilir.
Buzluktan çıkan yeşil fasulye nasıl yapılır?
Dondurucudan fasülyeyi alıp, poşetinin içinden çıkartın. Kaynayan suyun içine fasulyeyi buzlu halde yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını kısın. Fasulye çözülmeye başladığında 1-2 kere karıştırın.
Kışlık Taze Fasulye dolapta nasıl saklanır?
Soğuyan fasulyeleri birer pişirim olacak şekilde buzdolabı poşetlerine doldurarak havasını alın ve ağızlarını kapatın. 4-6 kişilik bir aile için 2kg’lik taze fasulyeden 4 poşet hazırlayabilirsiniz. Hazırladığımız taze fasulyelerimizi daha sonra buzluğa kaldırarak saklayalım.Taze fasulye buzlukta nasıl saklanır nefis yemek tarifleri?
Temizlenen fasulyeler kaynayan suda 3dk boyunca haşlanır. Sonrasında soğuk suya çıkartılarak şoklanır. Tamamen soğuduktan sonra süzgece alınır. Buzdolabı poşetlerine alınarak dondurucuya kaldırılır.Fasulye şoklama kaç dakika?
İçerisinde buzlu su bulunan geniş bir kabı tenceremizin hemen yanında bulunduruyoruz. Ocağın altını kapatıp kevgir yardımıyla tencereden aldığımız fasulyelerimizi buzlu suyun içine bırakıyoruz. Yaklaşık 5 dakika şoklanan fasulyelerimizi büyük bir süzgeçe alıp suyunu süzdükten sonra poşetlere koyuyoruz.
Şoklama işlemi nasıl yapılır?
Şoklama nasıl yapılır? Büyük bir tencere içerisine suyu kaynatın. Haşlanacak sebzeleri temizlenmiş ve doğranmış olarak bir süzgeç içerisine alın ve kaynamakta olan suyun içerisine koyun. Sebzeleri bu su içerisinde 2-8 dakika süre ile bırakın ve süre bitiminde sebzeleri soğuk suya batırıp süzerek şoklama yapın.
Dondurucuya çiğ fasulye nasıl konur?
Poşetin ağzına düğüm atın. Tekrar fasulyeleri bir poşet içerisine koyun. Taze fasulyeler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile çiğ taze fasulyeyi buzlukta uzunca bir süre saklayabilirsiniz.Suda bekletilen fasulye buzlukta saklanır mı?
Fasulyeleriniz hafif yumuşadıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirin. Ardından kilitli poşetlere ya da buzdolabı poşetlerine kuru fasulyelerinizi pay edin. Ağızlarını güzelce kapatıp buzluğa aktarın.Taze fasulye karbonat atılır mı?
Uzun süre pişirildiği halde yumuşamayan fasulyenin içine yarım kahve kaşığı karbonat koyun. Böylelikle inatçı fasulyelerin kolaylıkla yumuşadığını ve piştiğini göreceksiniz. Hem de daha lezzetli olacaktır.
Dondurulmuş fasulye kavurması nasıl yapılır?
(Buzluktan) Taze Fasülye Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kurusoğan doğranır sıvı yağ ile kavrulur.
- Buzluktan çıkardığım fasülyemin buzunu çözdürmeden soğanların üzerine konulur.
- Tencerenin ağzı kapatılır. Sararana kadar kavrulur.
- Tuz ve baharatları katılır.
- Yumurtalar içine kırılıp karıştırılır. Afiyet olsun.