AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Derin dondurucudan cikan sut misir nasil pisirilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
60.296
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Derin dondurucudan çıkan süt mısır nasıl pişirilir?​

Düdüklü tencereye 2 adet derin dondurucudan çıkarılmış mısır, 8 su bardağı soğuk su konulacak ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılacak. Ocak ısısı normal (orta ateş) ısı konumuna ayarlanacak. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca; düdüklü tencerenin modeline göre, üzerindeki ağırlığı takılacak veya mandalı indirilecek.

Mısır haşlaması ne kadar sürer?​

Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.

Süt mısır düdüklü tencerede ne kadar sürede pişer?​

Süt mısır düdüklü tencerede ne kadar sürede pişer?
Düdüklü tencerede haşlama yapmak daha hızlı ve kolay bir tercihtir. Düdüklü tencere de mısır yirmi beş dakikada haşlanır.

Dondurulmuş mısır nasıl pişirilir?​

Dondurulmuş mısır nasıl pişirilir?
Evde Süt Mısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dondurulmuş mısırlar bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilir. 10 dk pişmeye bırakılır.
- Pişen mısırlar bir süzgece alınır güzelce süzülür.
- Tekrar tencereye alınır. Sıcakken tereyağını ekleyin. Tuz ve istediğiniz baharatları ekleyerek 1-2 kere karıştırın.

Donmuş süt nasıl yapılır?​

Dondurucudan donmuş çiğ sütümüzü alıyoruz. Bu haliyle aldığımız sütü buzdolabımızın normal alt bölmesine alarak yaklaşık 4-5 saat kadar burada bir miktar buzlarının çözülmesini bekliyoruz. 5 saat sonra kontrol edelim. Kontrol ettiğimizde hafif eriyip sulandığını gördüğümüzde sütümüz pişirmeye hazır demektir.

Haşlanmış mısırın piştiği nasıl anlaşılır?​

Mısır yavaş yavaş pişerse çok lezzetli oluyor. Eğer kart mısıra denk gelmediyseniz 1.5 saatte pişiyor. Emin olmak için mısır tanelerine çatal batırıyorum. Pişmişse çatal mısır tanelerine delik açıyor.

Düdüklü tencerede mısır nasıl pişer?​

Düdüklü tencerede mısır nasıl pişer?
Düdüklü tencereye mısırların üzerini geçecek kadar su ekleyin. Mısır yapraklarını da mısırların arasına yerleştirin. Daha yumuşak bir haşlanmış mısır istiyorsanız 2 adet küp şeker ilave edin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya bırakın.

Hazır haşlanmış mısır nasıl yapılır?​

Hazır haşlanmış mısır nasıl yapılır?
Mısırları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika kadar pişirdiğiniz mısırları süzüp tekrar tencereye alın. Üzerine tereyağını ekleyip mısırların sıcağıyla eritin. Tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyip mısırları kaselere bölüştürün.

Dondurulmuş süt nasıl kullanılır?​

Donmuş anne sütünü çözdürmek veya sıcaklığını arttırmak için bir kaseyi sıcak veya ılık su ile doldurun ve içine donmuş anne sütü olan poşet/şişeyi oturtun. Anne sütü ılıtmak için sütü kesinlikle ateş üzerine koymayın ya da kaynatmayın. Kaynatma işlemi sütün içindeki besinlere zarar verecektir.
 
Düdüklü tencereden çıkan mısırı süt mısır olarak haşlayabilirsiniz. İşlem oldukça basittir. İlk olarak düdüklü tencereye derin dondurucudan çıkardığınız 2 adet mısırı ve 8 su bardağı soğuk suyu ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve ocağın ısısını orta ateşe getirin. Buhar çıkmaya başladığında, düdüklü tencerenin kapağında bulunan ağırlığı takın veya mandalı indirin. Mısırınızın düdüklü tencerede yaklaşık 25 dakikada pişeceğini belirtmek isterim.

Eğer düdüklü tencereyle süt mısırı yapmazsanız, normalde mısırın pişme süresi sabit değildir. Mısırın olgunluğuna göre değişiklik gösterebilir. Genelde süt mısırı yaklaşık 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saat gibi bir sürede pişebilir.

Dondurulmuş mısırı pişirmek de oldukça kolaydır. Bir tencereye dondurulmuş mısırları alın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. 10 dakika kadar pişirin. Ardından süzgece alıp süzün. Tekrar tencereye alarak tereyağı, tuz ve istediğiniz baharatları ekleyerek karıştırabilirsiniz.

Dondurucudan çıkan donmuş çiğ sütü kullanarak donmuş süt yapabilirsiniz. Sütü buzdolabının alt bölmesine koyarak birkaç saat bekleyin. Buzlarının çözüldüğünü gördüğünüzde sütü pişirmeye hazır hale gelir.

Mısırın haşlandığını anlamak için ise mısır tanelerine çatal batırabilirsiniz. Eğer çatal mısır tanelerine rahatça batıyorsa, mısırın piştiği anlamına gelir.

Son olarak, donmuş anne sütünü kullanmak isterseniz, sıcak veya ılık su dolu bir kaseye donmuş anne sütü poşetini veya şişeyi koyarak sıcaklığını arttırabilir veya çözebilirsiniz. Ateşte kaynatmamaya özen göstermelisiniz, çünkü kaynama sütün besin değerlerini bozabilir.
 
Geri
Üst