Derin Dondurucu İçin Pırasalı Börek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Derin Dondurucu İçin Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller
2 adet yufka
Yarım kilo pırasa
1 adet kuru soğan
1 tane havuç
İç harcı
1 fincan sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
Kekik
Sosu için
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım fincan süt
Yarım fincan su
Göz kararı kadar yani
2 yemek kaşığı yağ
Yarım şişe maden suyu

Derin Dondurucu İçin Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kuru soğan biraz kavurup içine rendelediğimiz havuçları ekleyip beş dakika kadar, kavuruyoruz.
Daha sonra pırasalı ekleyip bir çay bardağı su ekleyerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiyoruz.
Pişirdiğimiz malzememize, baharatlarımızı ekleyip ocağımızı kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
İç harcımız soğuyuncaya kadar sosumuzu hazırlıyoruz.
Derin bir kaba listestedeki sos materyallerimizi ekleyip yufkamızdan üçgen kesip sosumuzdan yufkamıza sürüp malzememizden göz kararı kadar koyup yufkamızı sarıp en uç kısmına biraz su sürüp kapatıyoruz ki açılmasın.
Bu formda bütün yufkalarımızı materyalimiz bitene kadar devam ediyoruz.
En sonunda fırınımızı 170 derece evvelce ısıtıp yağladığımız tepsimize dizip üstüne evvel hazırladığımız sostan sürüp daha sonra, susam ve çörek otu serpiştirip fırına veriyoruz.
Maden suyu kabartacak ve çok yumoş çıtır, çıtır bir börek elde edeceğiz,.
Ben üzerine yumurta sürmedim yumurta kokusu ben rahatsız ediyor sevmiyorum.Sizler dilerseniz yumurtanın sarısını sürebilirsiniz.
Bu ortada ben bu börekleri derin dondurucuya atmak için yaptım.Daha sonra lazım olunca dolaptan çıkarıp ısıtabiliriz.Aniden gelecek olan konuklar için çok pratik oluyor.Şimdiden denemek isteyenlere.Afiyet olsun Sevgiler teşekkürler.
Derin Dondurucu İçin Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst