Derin cekme orani nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
144.109
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Derin çekme oranı nedir?​

Derin çekme işlemine ait temel terimler ve açıklamalar Şekil 2 de verilmiş olup buna göre (LDR, Limiting Drawing Ratio) derin çekme sınır oranı LDR = Db/Dp formülü ile tanımlanır. yaptıkları deneylerin sonucunda sınır oranlarında artış sağlamışlardır.
Çekme Kalıp Nedir?
Derin çekmeyi, parçanın derinliğini artırmak ve kesit ölçülerini küçültmek için yapılan tekrar çekme işlemi olarak da adlandırabiliriz. Sığ çekme kalıplarında üretilecek parça sayısı, işin hassasiyeti, saç kalınlığı (4mm üstünde ise) ve çekme oranı m = d/D ≅ 0.85 – 0.90 ise kalıp baskı plakasız tercih edilebilir.

Çekme kuvveti nasıl hesaplanır?​

d) Çekme dayanımı (oc): Bir malzemenin kopuncaya veya kırılıncaya kadar dayanabileceği en yüksek çekme gerilmesi olarak tanımlanır. Bu gerilme, çekme diyagramındaki en yüksek gerilme değeri olup, oc = Fmaks/ Ao formülü ile bulunur.
Tel çekme yöntemi nedir?
Tanım: “Tel çekme”, kalın kesitli olan bir telin, bir matris (kalıbı) içinden geçirilerek kesitini küçültme işlemidir.Tel kesitleri genellikle daireseldir. Ancak kare altıgen kesitlerde çekilebilmektedir. Dairesel kesitli çubuklar çekilerek cıvata, saplama gibi elemanların üretiminde kullanılırlar.

Kopma dayanımı birimi nedir?​

Standart seri ISO 6892 (metalik malzemeler için) veya standart seri ISO 527 (plastikler ve kompozitler için)) yardımıyla belirlenir. Akma dayanımı MPa (Megapaskal) veya N/mm² cinsinden verilir.
Tel hadde nedir?
Madenleri tel durumuna getirmek için kullanılan ve türlü çapta delikleri olan çelik araçtır. Hadde makinesinin elle ya da motorla kullanılan çeşitleri vardır. Üzerindeki deliklerin giriş ve çıkış ağızları koniktir. Telin çapını önemli ölçüde küçültmek için, üzerindeki delikler seri halinde düzenlenmiştir.

Tel Çekme neden yapılır?​

Tel çekme işlemi, telin kalınlığı ve uzunluğuna göre makine veya el haddelerinde yapılır. Teller ilk alaşım hazırlanmasında büyük ölçülerde elde edildiği için mutlaka tel çekme makinelerinde çekilerek inceltilir. Belirli ölçüye düşürüldükten sonra elmas haddeler ile istenilen son ölçüsüne düşürülür.
 
Geri
Üst