AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Deride kahverengi lekeler nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Deride kahverengi lekeler nedir?​

Doğum kontrol hapı gibi bazı ilaçların yan etkileri de ciltte kahverengi leke oluşumuna neden olabilir. Kahverengi lekelenmeler genetik yatkınlığı olan kişilerde de görülebilir. Stres, karaciğer hastalıkları, seboreik keratoz ve hormonal bozukluklarda ciltte kahverengilere sebep olabilir.
Yaşlılık lekeleri nerede bulunur?
Karaciğer lekesi olarak da bilinen yaşlılık lekeleri açık tenli kişilerde özellikle güneşe maruz kalan cilt alanlarında görülür. El üstünde, yüz, dekolte, omuz ve sırtta ortaya çıkar.
Peki kahverengi lekeler neden olur?
Vücutta Kahverengi Lekeler Neden Çıkar ve Nasıl Geçer? Vücutta meydana gelen kahverengi lekelerin sağlığa zararı olmamakla birlikte görüntü olarak rahatsız edicidir. Güneş ışınları ya da yaşlanma sonucunda sıklıkla meydana gelir.

Neden bu kahverengi lekelerden bahsedilir?​

Bu çil adı verilen kahverengi lekelerin yuvarlak bir görüntüsü olmaktadır. Güneş ışığına kişilerin maruz kalması sonucunda çillerin oluştuğu bölgede yayılması da söz konusu olur. Kafeola isimli olan lekeler doğuştan olacağı gibi çocukluk dönemi içerisinde de meydana gelecektir. Vücudun her bölgesinde görülebilir.
Hangi renkte kahverengi lekeler meydana gelir?
Vücutta meydana gelen kahverengi lekelerin sağlığa zararı olmamakla birlikte görüntü olarak rahatsız edicidir. Güneş ışınları ya da yaşlanma sonucunda sıklıkla meydana gelir. Cilt üzerinde doğuştan ya da sonrasında cilt üzerinde rengi kahverengi olan yuvarlak ya da farklı şekillerde olan lekeler görülebilir.
Hangi renkte kahverengi lekeler oluşur?
Cilt üzerinde doğuştan ya da sonrasında cilt üzerinde rengi kahverengi olan yuvarlak ya da farklı şekillerde olan lekeler görülebilir. Bu kahverengi lekelerin oluşması cilt pigmentlerinde toplanması sonucunda bir süre sonra bu hücreler birikmesi neticesinde cildin renk tonunda değişiklik oluşmasına neden olur.
 
Geri
Üst