AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Deri rengi nasil olmali?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Deri rengi nasıl olmalı?​

İnsan cildinin tonu koyu kahverengiden neredeyse renksiz pigmentasyona kadar değişebilir. Genel olarak Afrika’nın kuzeyinde yaşayan halklar açık cilt, saç ve göz renklerine sahiptirler. Afrikalılar ise diğer dünya halklarında farklı olarak genellikle çok koyu cilt, aşırı kıvırcık siyah saçlar ve gözlere sahiptirler.

Kanserli ben nasıl belli olur?​

“Benin rengi homojense yani sadece tek renk hakimiyeti varsa sorun olmayabilir ama kahverengi, siyah, kırmızı gibi birden fazla renk oluşmaya başlamışsa büyüklüğü de 6 milimetrenin üzerindeyse tümör gelişimi açısından riskli benler olarak düşünülmelidir.”

Iyi huylu ben büyür mü?​

Iyi huylu ben büyür mü?
İyi huylu deri lezyonları cerrahi olarak çıkartılmasalar bile yayılım göstermezler. Tıbbi olarak nevus adı verilen benlerin zamanla çapı büyüyebilir, yaşlandıkça yenileri çıkabilir.

Insan derisi ne renk?​

Insan derisi ne renk?
İnsan derisinde eğer eumelanin pigmenti yer alıyorsa, bu pigmentin yoğunluğuna bağlı olarak, ten rengi, kahverengi ve siyah arası tonlarda olacaktır. Eğer deride yer alan pigment pheomelanin ise, ten rengi sarı ve kırmızı tonları arasında olacaktır.

Benimi Koparsam ne olur?​

Benleri koparmak kansere neden olur! O yüzden sakın kanatmayın, koparmayın, parçalamayın! Hatta benleri cerrahi yöntemle bile aldırmamak lazım, kansere neden olur! Mesela bir bende kıllar varsa, o ben kanserli demektir.

Ben zamanla büyür mü?​

Genellikle küçük çocuklardaki benler konusunda endişelenmeye gerek yoktur. Çocukluk çağı ve adölesan dönemde benlerin çıkması normaldir. Çocuk büyüdükçe benler de büyür. Bazıları koyulaşır, bazıların da rengi açılır.

Iyi huylu ben nedir?​

Iyi huylu ben nedir?
İyi huylu ben ne demektir? İyi huylu benler, pigmente lezyonlar, nevüs olarak adlandırılır. Nevüsler kişilerin çoğunda doğuştan veya sonradan ortaya çıkarak görülebilen, farklı büyüklüklerde olabilen lezyonlardır. Nevüs kelime anlamı olarak nokta, spot demektir.

Deri rengi, insan cildinde bulunan pigmentlerin tipine ve miktarına bağlı olarak değişir. Eumelanin pigmenti, cilt renginin koyu kahverengi veya siyah olmasına neden olurken, pheomelanin pigmenti sarı veya kırmızı tonlarına yol açar. Bu pigmentlerin yoğunluğu ve kombinasyonu, insan derisinin genel tonunu belirler.

Kanserli benler ile ilgili belirtiler arasında, homojen olmayan renkler, birden fazla renk oluşumu, büyüme ve 6 milimetrenin üzerindeki boyutlar dikkat çekicidir. Bu tür belirtiler gözlemlendiğinde, tıbbi yardım alınması önemlidir.

İyi huylu benler genellikle yayılmazlar ancak zamanla büyüyebilirler. Benlerin çapının büyümesi normal olabilir ancak belirli belirtiler (renk değişimi, şekil bozukluğu, kaşıntı vb.) fark edildiğinde bir dermatologa danışmak önemlidir.

Benlerin koparılması, kanatılması veya parçalanması ciddi sağlık riskleri oluşturabilir ve kansere yol açabilir. Benlerin cerrahi yöntemlerle çıkartılması tavsiye edilir. Çocuklarda görülen benler genellikle endişe kaynağı olmasa da herhangi bir değişiklik durumunda uzmana başvurulmalıdır.

İyi huylu benler, pigmentasyonun fazla olduğu deri lezyonlarıdır ve nevüs olarak adlandırılırlar. Doğuştan veya sonradan oluşabilen benler farklı büyüklüklerde olabilirler. Bu tür benler genellikle zararsızdır ancak takip edilmeleri önemlidir.

Geri