AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Deri alti implanti nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.448
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Deri altı implantı nedir?​

İmplanon, deri altına yerleştirilen 4 cm uzunluğunda ve 0,2 cm çapında bir çubuktur. 3 yıl süre ile gebelikten korur. Eğitim almış hekim veya hemşire tarafından basit bir yöntemle üst kola yerleştirilir.

Implanon nasıl çıkarılır?​

İmplanon aktif olarak kullanılmayan kolun (sağ elini kullananlarda sol kol, sol elini kullananlarda sağ kol) üst kısmına küçük bir cerrahi işlem ile yerleştirilir ve istendiğinde yine küçük bir cerrahi işlem ile çıkartılır.
Deri altı implant nasıl korur?​
Deri altı çubuğu implantı deri altına yeleştirilen bir doğum kontrol yöntemidir. Cilt altına yerleştirilen deri altı çubuğu implant, progesteron hormonu salgılayarak gebeliğe karşı koruma sağlamaya yardımcı olmaktadır.

Hormon implantı nedir?​

Hormon implantı nedir?
Hormon implantları derinin altına yerleştirilen yumuşak kapsüllerdir. İmplantlar progesteron hormonu salarak yumurtlamayı önler ve beş yıl boyunca koruma sağlar. Doğum kontrol hapları kullanması sakıncalı olan kadınlarda implantları da kullanmaması gerekir.

Implanon nedir tıp?​

Implanon nedir tıp?
İmplanon, ya da gebelik önleyici implant, bir doktor veya hemşire tarafından kolunuzun üst kısmındaki deri altına yerleştirilen küçük, esnek bir plastik çubuktur. Gebelik önleyici implant nedir sorusunu kısaca bu şekilde yanıtlayabiliriz.

Implanon nedir yan etkileri?​

İmplantların sık görülen yan etkilerini şu şekilde sıralayabiliriz;
- Akne (sivilce)
- Baş ağrısı
- Vücut ağırlığı artışı
- Memede gerginlik ve ağrı
- Düzensiz kanama.
- Vajina enfeksiyonu.

Kontraseptif implant nedir?​

İmplant kontraseptifler; sadece progesteron içeren ve geri dönüşlü kesintisiz kontrasepsiyon sağlayan doğum kontrol yöntemidir. Çok az kullanıcı uyumu gerektirirler, güvenli ve uzun süreli kontrasepsiyon sağlarlar. Östrojen için kontrendikasyon olan bayanlarda kullanılabilirler.
Deri altı implant nereye takılır?​
DERİ ALTI İMPLANTLAR NASIL TAKILIR?
- İmplant, baskın olmayan kolunuzun üst iç kısmına yerleştirilmektedir.
- Cildinizin üzerinde yerleştirilme yeri işaretlenerek, dezenfekte işlemi sonrasında lokal anestezi uygulamasıyla yapılmaktadır.
 
Deri altı implantı, genellikle İmplanon adı verilen 4 cm uzunluğunda ve 0,2 cm çapında bir çubuktur. Bu implant, cilt altına yerleştirilerek 3 yıl boyunca gebelikten koruma sağlar. Uygulama basit bir cerrahi işlemle, eğitim almış bir hekim veya hemşire tarafından, genellikle üst kola yerleştirilir.

Implanon çıkartılması istendiğinde yine küçük bir cerrahi işlemle çıkarılır. Aktif olarak kullanılmayan kolun üst kısmına yerleştirilen implant, progesteron hormonu salgılayarak gebeliğe karşı koruma sağlar.

Hormon implantları ise derinin altına yerleştirilen yumuşak kapsüllerdir. Bu implantlar da genellikle progesteron hormonu salgılayarak yumurtlamayı önler ve beş yıl kadar koruma sağlayabilir. Özellikle doğum kontrol hapları kullanılmasında sakıncalı durumlar söz konusuysa, implantlar tercih edilebilir.

İmplanon gibi deri altı implantlarının yan etkileri arasında akne (sivilce), baş ağrısı, vücut ağırlığında artış, meme gerginliği ve ağrı, düzensiz kanama ile vajina enfeksiyonu gibi etkiler gözlemlenebilir.

Deri altı implantlar genellikle baskın olmayan kola, genellikle üst iç kısıma yerleştirilir. Bu uygulama lokal anestezi altında yapılarak, cildin belirli bir bölgesine yerleştirilir. Bu implantlar, progesteron içerir ve uzun süreli koruma sağlarlar, östrojen kullanımında kontrendikedirler.
 
Geri
Üst