- Konu Yazar
- #1
Dereotu mu tere otu mu?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Dere otu şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Dereotu şeklinde olmalıdır.Roka ve tere aynı mı?
Roka ve tere aynı mı?Roka tereye göre daha acımsı bir tada sahiptir, tere gibi roka da Akdeniz salatalarının vazgeçilmezidir. Genellikle roka ile tere görüntüleri benzer olduğu için karıştırılır. Fakat tere küçük yapraklı, roka ise büyük yapraklıdır. Roka ıspanağa benzer ve yaprakları tereye göre daha koyu renklidir.
Dere otunun adı neden dere otu?
Farsça tare تره “taze yenen her türlü sebze” sözcüğünden türetilmiştir. tere, ot maddelerine bakınız.Dereotu kokar mı?
Dereotu kokar mı?müthiş kokusuyla girdiği yemek hakkındaki algımı değiştiren ot. bir yemeğin içinde dereotu varsa o yemek güzeldir. hele hele kabak ile enfes bir uyum içindedir.
Tere otu hangisi?
Tere otu nedir? Tere tohumu (Lepidium sativum) turpgiller / lahanagiller familyasına aittir. Anavatanı Asya ve Kuzey Afrika’dır. Ekimi ilkbaharda yapılan tere otu, 15 ila 45 cm yüksekliğe kadar büyüyen dik, tüysüz, yıllık bir su kenarı bitkisidir.Tere çiğ yenir mi?
Tere çiğ yenir mi?Tere, daha çok çiğ tüketilmesi önerilen bir bitki. Salatalarda ya da sandviçlerde tüketmek hem kolay hem de lezzetli olacaktır.
Tere pişirilir mi?
Tere otunun yemeği yapılmaz. Tohumları da tek başına tüketilmemelidir. Tere otu tohumu yoğurt ya da bal ile birlikte tüketilirse keskin tadı biraz hafifler. Tere otu genellikle ızgara etlerin yanına garnitür olarak servis edilir.Tere zararları nelerdir?
Tere zararları nelerdir?Tere otunun yan etkileri
- Hipertiroidi ve ülser hastaları tere tohumu kullanmamalıdır.
- Fazla tüketildiğinde gaz yapabilir.
- Tere tohumu abartılı şekilde kullanıldığında midede kalıcı hasar oluşabilir.
- Diyabet ilaçları ile birlikte tüketilmesi sakıncalı olabilir.
- Tansiyon düşürücü etkisi vardır.
- Gebelikte kullanılmamalıdır.
Dereotu cinsinden kokulu bir ot nedir?
Dere otu (Anethum graveolens), maydanozgiller (Apiaceae) familyasından anavatanı Asya olan tek yıllık bir bitki türüdür. Anethum cinsindeki tek türdür. Anavatanı Avrupa’nın güneyi ve Asya’nın batısıdır. Türkiye’de de yabani olarak bulunduğu gibi, kültür bitkisi olarak bahçelerde de yetiştirilir.Tereyi kimler yememeli?
Tereyi kimler yememeli?Gereğinden fazla tere tüketimi tiroit bezinin büyümesine yol açabilmekte bu nedenle ülser ile hipertiroidi hastalarının kullanmaması tavsiye edilmemektedir. Çok fazla tere tüketimi, bağırsakların tahriş edilmesine yol açabilmekte ve midede hasar oluşmasına yol açabilmektedir.
Tere otu hangi vitaminleri içerir?
Tere otu ve tohumun içerdiği besinler ve vitaminler Tere tohumu kayda değer miktarda protein, lipitler ve karbonhidratlar içermektedir. Ayrıca askorbik asit (C vitamini), tokoferol (E vitamini), folik asit (B9 vitamini), kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum, beta-karoten ve yüksek miktarda linoleik yağ asitleri içerir.Tere kimler yiyemez?
Tere kimler yiyemez?Tansiyon düşürme etkisine sahip olmakta ve buna göre hipotansiyon hastalarının tere tüketiminde dikkatli olması gerekmektedir. Diyabet hastalarının ilaç kullanması sebebi ile tere tüketmeden önce mutlaka doktoruna başvurmaları gerekir. Hamile olan kişiler kesinlikle tere tüketmemelidir.