AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dereotu ile ne yemek yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Dereotu ile ne yemek yapılır?​

Hoş kokusu sebebiyle genellikle salatalarda ve zeytinyağlı yemeklerde kullanılır. Yemeklere lezzet verir. Ayrıca börek, poğaça ve tuzlu kek gibi hamur işlerinde de kullanılır. Dereotunun tohumları çay olarak tüketilir.

Dereotlu kıyır poğaça nasıl yapılır?​

Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un, peynir ve dereotu hariç tüm malzemeler karıştırılır.
- Daha sonra azar azar kontrollü bir şekilde un eklenir.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanıp tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarisi sürülerek 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Dereotlu pastane poğaçası nasıl yapılır?​
- Pastane usulü dereotlu poğaça tarifi için ilk olarak derin bir kap içerisine 125 gr tereyağı ya da margarini, 1 çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı yoğurdu, toz şeker, tuz, sirke ve kabartma tozu ve yumurtayı ekleyin. (
- Karıştırdığınız malzemelerin içerisine unu yavaş yavaş ekleyin ve kıvam alıncaya kadar yoğurun.

Dereotlu poğaçanın içine ne konur?​

Dereotlu poğaçanın içine ne konur?
Dereotlu poğaça tarifi için gerekli malzemeler:
- 4 su bardağı un kontrollü
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı sarısı üzerine.
- 1 çay bardağı yoğurt.
- Yarım demet dereotu.
- 100 gram beyaz peyniri.
- Bir kabartma tozu.
- Bir çay kaşığı tuz.

Dereotu nasıl değerlendirilir?​

Dereotu nasıl değerlendirilir?
Dereotunun yaprakları kurutularak baharat olarak kullanılır. Özellikle balık ve zeytinyağlı yemekler de kullanımı yaygındır. Ülkemizin hemen her yerinde yetiştirilebilen dereotu, sindirim sistemi için oldukça faydalıdır.

Dere otu nerelerde kullanilir?​

Dereotu bitkisi özellikle yeşil salatalarda sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca yoğurt ile birlikte dereotu salatası yapılarak ta tüketilmektedir. Salatalarda kullanımında daha çok taze olarak kullanımı söz konusudur. Deniz canlılarının tüketiminde ise hem taze olarak hem de baharat olarak sıklıkla kullanılmaktadır.

Kıyır kıyır ağızda dağılan poğaça nasıl yapılır?​

Kıyır Poğaça Nasıl Yapılır?
- Kıyır poğaça yapımında; derin bir kap içine 125 gr oda sıcaklığındaki tereyağı koyun. Üzerine yarım su bardağı zeytinyağı dökün.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız kıyır poğaça hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
Dereotlu peynirli poğaça nasıl yapılır?​
Yoğurt, yağ, yumurta ve sirkeyi bir kabın içinde karıştırıyoruz. Üzerine dereotu, tuz, un ve kabartma tozunu da ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yuvarlak bezeler alıp içine peynir koyduktan sonra şekil vererek pişirme kağıdı serilmiş tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu döküyoruz.

Dereotlu yumuşak poğaça nasıl yapılır?​

Dereotlu yumuşak poğaça nasıl yapılır?
Hamuru yapacağımız kaba sütü, şekeri ve mayayı alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz. Ardından yağı, suyu, yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz. Sonra küçük küçük doğradığımız dere otunu da ekleyip karıştırıyoruz. En son tuzu ve unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak ele yapışmayan hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.

Dereotlu poğaçaya yoğurt yerine süt konur mu?​

Dereotlu poğaçaya yoğurt yerine süt konur mu?
Süt ve yoğurdun yağ ve su oranları birbirinden farklıdır. Bu nedenle yoğurt kullanılan tariflerde süt, süt kullanılan tariflerde yoğurt bir diğerinin yerini tutmaz, aynı görevi görmez.
 
Dereotu ile yapılan yemekler genellikle çok lezzetli olur ve çeşitli tariflerde kullanılabilir. Dereotu, salata ve zeytinyağlı yemeklerde sıkça kullanıldığı gibi börek, poğaça ve tuzlu kek gibi hamur işlerinde de tercih edilir. Dereotunun tohumları ayrıca çay olarak da tüketilebilir.

Dereotlu kıyır poğaça yapmak isterseniz, un, peynir ve dereotu hariç diğer malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edebilirsiniz. Daha sonra hamura azar azar un ekleyerek yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürerek pişirebilirsiniz.

Dereotlu poğaçanın içine genellikle dereotu, beyaz peynir, sıvı yağ, yoğurt gibi malzemeler konulur. Bu malzemelerle hazırlanan hamurun üzerine yumurta akı sürülerek ve üzeri kızarana kadar pişirilerek lezzetli bir dereotlu poğaça elde edebilirsiniz.

Dereotu ayrıca yaprakları kurutularak baharat olarak da kullanılabilir. Özellikle balık ve zeytinyağlı yemeklerde kullanımı yaygındır. Dereotu sindirim sistemi için faydalı olduğu bilinmektedir.

Dereotu bitkisi genellikle yeşil salatalarda sıklıkla kullanılmaktadır. Yoğurt ile birlikte dereotu salatası da yapılarak tüketilmektedir. Salatalarda taze olarak kullanımı tercih edilirken, deniz ürünlerinde hem taze hem de baharat olarak sıklıkla kullanılmaktadır.

Dereotlu yumuşak poğaça yapmak isterseniz, süt, şekeri ve mayayı karıştırarak mayanın erimesini sağlayabilir, sonra yağ, su, yumurta ve doğradığınız dereotunu ekleyerek karıştırabilirsiniz. Son olarak tuz ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurabilirsiniz.

Dereotlu poğaçaya yoğurt yerine süt kullanmak isterseniz, un ve sıvı malzemelerin dengesi değişebilir. Bu nedenle süt ve yoğurtun farklı yağ ve su oranlarına dikkat etmek önemlidir. Yoğurt ve sütün kıvam farkı nedeniyle birbirinin tam yerine geçmeyebilir.
 
Geri
Üst