- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.232
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Dereotlu poğaçaya hangi peynir kullanılır?
En son küçük küçük kıydığınız dereotunu ekleyin, yoğurun. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. İsterseniz arasına beyaz peynir ekleyip de yuvarlayabilirsiniz, iki türlü de nefis bir poğaça oluyor. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin.Peynir peynirli dereotlu poğaça nasıl yapılır?
Yoğurt, yağ, yumurta ve sirkeyi bir kabın içinde karıştırıyoruz. Üzerine dereotu, tuz, un ve kabartma tozunu da ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yuvarlak bezeler alıp içine peynir koyduktan sonra şekil vererek pişirme kağıdı serilmiş tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu döküyoruz.
Dereotlu poğaçaya peynir konur mu?
Tereyağı, sıvı yağ, yumurta, süt ve tuz kaba alınıp çırpılır. Peynir ve dereotu eklenip karıştırılır. Peynir içinde eriyor o sebeple az koymayın
![Wink ;) ;)](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f609.png)
Dereotlu peynirli poğaça püf noktaları nelerdir?
Püf Noktası: Kullandığınız malzemelerin oda ısısında olması gerekmektedir. Unu kontrollü bir şekilde yavaş yavaş ilave etmelisiniz. Hamurunuzun kıvamı ele yapışmayacak ve yumuşak bir kıvamda olmalı. Poğaçanızı yaparken kullandığınız sirke kıyır kıyır olmasını sağlayacaktır.Pastane usulü dereotlu poğaça nasıl yapılır?
- Pastane usulü dereotlu poğaça tarifi için ilk olarak derin bir kap içerisine 125 gr tereyağı ya da margarini, 1 çay bardağı sıvı yağı, yarım çay bardağı yoğurdu, toz şeker, tuz, sirke ve kabartma tozu ve yumurtayı ekleyin. (
- Karıştırdığınız malzemelerin içerisine unu yavaş yavaş ekleyin ve kıvam alıncaya kadar yoğurun.
Dereotlu peynirli poğaça kaç dakikada pişer?
Hazırladığınız hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartarak elinizde şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürün ve önceden sııtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek, yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından alın ve ılık olarak servis edin.Afiyetler olsun!