Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
125 gram tereyağ veya margarin yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta ( 1 adet sarısı üzerime)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 kase peynir kırığı
1 küçük kase kıyılmış dereotu
4 su bardağı un
Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ, sıvı yağ, yumurta, süt ve tuz kaba alınıp çırpılır.
Peynir ve dereotu eklenip karıştırılır.
Kabartma tozu konup yavaş yavaş un eklemesi yapılır ve karıştırılır.
Hamurdan ufak mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp istenilen malzeme serpilip önceden ısıtılmış 180 ° fırında kızarana kadar pişirilir.
Dereotlu Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
125 gram tereyağ veya margarin yağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta ( 1 adet sarısı üzerime)
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 kase peynir kırığı
1 küçük kase kıyılmış dereotu
4 su bardağı un
Dereotlu Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ, sıvı yağ, yumurta, süt ve tuz kaba alınıp çırpılır.
Peynir ve dereotu eklenip karıştırılır.
Kabartma tozu konup yavaş yavaş un eklemesi yapılır ve karıştırılır.
Hamurdan ufak mandalina büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp istenilen malzeme serpilip önceden ısıtılmış 180 ° fırında kızarana kadar pişirilir.
Dereotlu Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı