Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
100 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı dolusu tuz
1 çay kaşığı dolusu şeker
2 adet yumurta (1 in sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
Yarım bağ dereotu
Alabildiği kadar un
Beyaz peynir
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve dereotu hariç bütün materyalleri yoğurma kabına alıp, karıştırın.
Unu azar azar kontrollü bir şekilde ilave edin.
İnce ince doğranmış dereotunu ek edin.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan parçalar alıp içine beyaz peynir koyup şekil verelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk pişirelim. Afiyet olsun.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı dolusu tuz
1 çay kaşığı dolusu şeker
2 adet yumurta (1 in sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
Yarım bağ dereotu
Alabildiği kadar un
Beyaz peynir
Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve dereotu hariç bütün materyalleri yoğurma kabına alıp, karıştırın.
Unu azar azar kontrollü bir şekilde ilave edin.
İnce ince doğranmış dereotunu ek edin.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan parçalar alıp içine beyaz peynir koyup şekil verelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dk pişirelim. Afiyet olsun.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı