Dereotlu Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu
4 bardak kadar un
İsteğe bağlı beyaz peynir

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, toz şeker, tuz, sirke, kabartma tozu uygun bir kapta karıştırılır.
Kontrollü olarak un eklenir, hafif ıslak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
İnce kıyılmış dereotu hamura eklenir. Yoğurulur.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp,yuvarlanır.
İsteğe bağlı peynirli ekleyip yuvarlanabilir.
Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür. -isteğe bağlı çörekotu, susam, haşhaş serpiştirilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda denetimli 20 dk kadar üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyetler olsun.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst