Dereotlu Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller

Hamur için;
5 su bardağı un
Yarım paket kuru maya
3 çay kaşığı tuz
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Yarım demet dereotu
İç harcı için;
Peynir ve patates
Üzeri için;
Yumurta sarısı ve susam

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Hamurumuz için yoğurma kabına unu alalım ve üzerine mayayı ve tuzu ek edelim, çırpıcı ile karıştıralım.
Karıştırdığımız materyallerin üzerine sıvı yağ ve ılık sütü ekleyelim, hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Hamurumuzu yoğururken azar azar ılık suyumuzu da ekleyelim.
Hamurumuz hoş bir formda kıvam alana kadar yaklaşık 15 dakika kadar yoğurmaya devam edelim.
Hamurumuzu yoğurduktan sonra üzerine kapağını kapatarak ve pak bir bez ile üzerini örterek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakalım. Mayası gelen hamuru tezgahın üzerine alalım ve eşit bir halde 18 kesime ayıralım.
Beze haline getirdiğimiz kesimleri elimizle bastıralım ve daire formunda açalım.
İç harcını içerisine yerleştirelim, hamuru kapatalım.
Son olarak hazırladığımız poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatal ile üzerlerini çizelim.
Evvelden ısıttığımız 200°c fırında poğaçalarımızın üzerileri ve altları kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst