AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dereotlu Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
7,8 kısım dereotu (Dereotunu seviyorsanız ölçüsü artırabilirsiniz.)
2,5 su bardağından biraz fazla un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta, süt, sıvı yağ ve tuz karıştırılır. Dereotu da ek edilerek harmanlanır.
Son olarak un (Yavaş yavaş ekleyelim) ve kabartma tozunu da ekleyip yeterli e yoğuralım.
Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edip, ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılarak tepsiye dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek susam serpiştirilir.
160 derece evvelce ısıtılmış fırında 35 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst