AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dereotlu Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 yumurta akı ( sarısı üzerine )
1 yeke kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sireke
3 / 3,5 su bardağı un ( kontörlü ekleyelim )
1 çay bardağı dereotu

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Dereotu ve yumurta sarısı hariç bütün gereçleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Dereotu bu da ekleyelim. (ben hamuru ikiye böldüm ve yarısına dereotu koymadım. )
Ceviz büyüklüğünde hamurdan modüller alalım ve poğaça formu verelim.
İçine peynir de koyabilirsiniz çok hoş yakışıyor.
Tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim ve çörek otu atalım.
Evvelce ısıtılmış 185 dercede 35dk denetimli pişirelim. Afiyet olsun
Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst