AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dereotlu Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler
2 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
50 gram eritilmiş tereyağ yada margarin
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
1 kase ince doğranmış dereotu
3-4 su bardağı un
İçi için:
Peynir
Üzeri için:
Susam, çörek otu

Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı

Karıştırma kabına yumurta konur.
Bir adedinin sarısı üzeri için ayrılır.
İçine un ve kabartma tozu hariç öbür gereçler eklenir ve karıştırılır.
Kabartma tozu eklenir ve un denetimli bir biçimde eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
Üzerine dereotu konur ve hamur uygunca yoğurulur. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler koparılır içine peynir konur ve güzelce yuvarlanır tepsiye dizilir. Tüm hamurlar için birebir süreç yapılır.
Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür çörek otu ve susam eklenir.
200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika üzerleri ve altı kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp ılıyınca servis yapılır. Afiyet olsun. .
 
Geri
Üst