AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dereotlu Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
İsteğe nazaran hamura karıştırmak için peynir (ben bu sefer kullanmadım.)
Yaklaşık 3 su bardağı un (kulak göğsü kıvamına gelinceye kadar un ekleyebilirsiniz. 2, 5 bardaktan sonra denetimli ekleyelim.)
Üzerine;
Yumurta sarısı
Çörekotu

Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle derin bir kaba un hariç bütün hamur materyallerini ekleyelim.
Daha sonra bu karışıma ince kıyılmış dereotunun ek edelim. (bu evrede hamura peynir karıştırabilirsiniz. Ya da tüm hamuru yaptıktan sonra d formu verip ortasına peynir de koyabilirsiniz. ).
Güzelce harmanladıktan sonra unu yavaş yavaş ek edelim.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlağımız poğaçaları dizelim.
Yumurta sarılarını sürüp çörekotu ekledikten sonra evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar güzelce pişirelim.
Afiyet olsun ️.
 
Geri
Üst