AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dereotlu Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gram tereyağı yahut margarin
2 adet yumurta ( 1 adedinin sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
1 buçuk paket kabartma tozu
1 kase dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 su bardağı un
İçi için :
Peynir
Üzeri için :
Çörek otu ve susam

Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı

Sıvıyağ, süt, tereyağı ve yumurta kaba alınıp karıştırılır.
Daha sonra un ve dereotu hariç öteki materyallerde eklenip yoğurulur.
En son unu ve dereotu karıştırılıp ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edilir.
Hamur küçük bezeler halinde yuvarlak yapılır, elimizde açıp içerisine peynir koyup kapatıyoruz.
İsteğe bağlı sadede bırakılabilir.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu karışımından atıyoruz.
175 derece fırında 35-40 dk kadar üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
 
Geri
Üst