AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dereotlu Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Gereçler
250 gram tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı mısır unu
2 adet yumurta(birinin sarısını ayırın üzerine sürmek için)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
Un
İçine koymak için ;
Peynir
Su bardağı 200 ml

Çay bardağı 150 ml


Dereotlu Poğaça Tanımı Yapılışı

Öncelikle tereyağını ya da margarini oda sıcaklığında yumuşayıncaya kadar bekletin.
Daha sonra öbür tüm gereçleri ekleyin.
Ununu da denetimli bir biçimde dökün.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Daha sonra küçük bezeler yapıp ortasına peynir koyup hal verin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp tercihinize nazaran susam ya da çörek otu yahut hiç bir şey de koymadan 170-180 derecede 20-25 dk orta ara denetim ederek pişirin.
Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden elinize sıhhat
Not: un ölçüsünü vermedim zira yumurtanızın büyüklüğüne yoğurdunuzun sululuk oranına nazaran un ölçüsü değişir.
 
Geri
Üst