SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
240 gram tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Kabartma tozu
İsteğe göre 4 gram yaş veya kuru maya
Yarım demet dereotu
2 adet rendelenmiş havuç
4 veya 5 su bardağı un
Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle belirtmeliyim ki bu ölçülerin yarısını yaptım ve 12 adet poğaça elde ettim.
Derin bir kaba un,dereotu ve havuç hariç tüm malzemeler iyice karıştırılır, ben kuru maya kullandım. Azar azar un ilave edilir. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Doğranmış dereotu ve havuçlar eklenir yoğrulur.
Havuçların suyunu sıkarsanız un ihtiyacı olmayacaktır. Sulu halde eklerseniz tekrar un gerekebilir kontrollü şekilde ilave edersiniz.
50 gram bezeler halinde avucunuzla içi açılır ve peynir ilave edilip kapatılır. Biraz üstü kapalı dinlendirin.
Daha sonra üzerine yumurta sarısı,çörekotu serpip daha önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri ķızarana kadar pişirin. Fırını kapattıktan sonra 10 dk içinde bekletin. Afiyet olsun
Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
240 gram tereyağ veya margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Kabartma tozu
İsteğe göre 4 gram yaş veya kuru maya
Yarım demet dereotu
2 adet rendelenmiş havuç
4 veya 5 su bardağı un
Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle belirtmeliyim ki bu ölçülerin yarısını yaptım ve 12 adet poğaça elde ettim.
Derin bir kaba un,dereotu ve havuç hariç tüm malzemeler iyice karıştırılır, ben kuru maya kullandım. Azar azar un ilave edilir. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Doğranmış dereotu ve havuçlar eklenir yoğrulur.
Havuçların suyunu sıkarsanız un ihtiyacı olmayacaktır. Sulu halde eklerseniz tekrar un gerekebilir kontrollü şekilde ilave edersiniz.
50 gram bezeler halinde avucunuzla içi açılır ve peynir ilave edilip kapatılır. Biraz üstü kapalı dinlendirin.
Daha sonra üzerine yumurta sarısı,çörekotu serpip daha önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzerleri ķızarana kadar pişirin. Fırını kapattıktan sonra 10 dk içinde bekletin. Afiyet olsun
Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı