Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dereotlu Peynirli Mini Poğaça (Kıyır Kıyır Lezzet)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Dereotlu Peynirli Küçük Poğaça (Kıyır Kıyır Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)
125 gram tereyağı yahut margarin (Oda sıcaklığında olacak)
1 çay bardağı sıvı yağ (Bardak ölçüsü 125 ml)
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Yarım bağ dereotu
3 su bardağı un (Un ölçüsü markaya nazaran değişir)
İç harcı için;
1 kase beyaz ve lor peyniri
Poğaçaların üzerine sürmek için;
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu

Dereotlu Peynirli Küçük Poğaça (Kıyır Kıyır Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle dereotunu ince halde doğrayalım. Öbür materyalleri un ve kabartma tozu hariç yoğurma kabına alalım, dereotunu ekleyerek karıştıralım.
Unu evvel bir bardağını ve kabartma tozunu ek edelim spatula yahut kaşıkla karıştıralım. Kalan unu ek ederek elimizle güzelce yoğuralım. Yumuşak kulak göğsü yumuşaklığında olacak biçimde hazır edelim.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim. Dereotlu poğaçanın hamurundan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, yuvarlayarak beze yapalım.
Bezenin ortasına biraz bastırıp içine peynir koyup yuvarlayıp, kapatalım tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımından fırça ile sürelim.
Üzerine çörek otu serpelim, 180 derecede evvelce ısınmış fırında pişirelim. Kıyır kıyır dereotlu poğaçalarımız sıcacık çayın yanına servise hazırdır. Afiyet olsun.
Dereotlu Peynirli Küçük Poğaça (Kıyır Kıyır Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst