Dereotlu Patatesli Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Dereotlu Patatesli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
125 gram tereyağı ( yumuşak)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
Yarım su bardağı yoğurt
1 adet patates rendesi
1 demet dereotu
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı un
Ortasına
100 gram beyaz peynir
Üzerine
1 adet yumurta sarısı
Susam

Dereotlu Patatesli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına tereyağ ,sıvı yağ, yoğurt, yumurta, bir patates rendesi ,toz şeker, ince kıyılmış dereotu ,kabartma tozu, tuz ,ve un alalım.
Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Mandalina büyüklüğünde bezeler koparalım.
Elimizin içinde biraz açıp peynir koyalım kapatıp yuvarlayalım.
Tepsiye dizelim.
Üzerine yumurta sarısı ,susam serpelim.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Dereotlu Patatesli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst