Dereotlu Pastane Poğaçası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Dereotlu Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
125 g margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu
Alabildiğine un
İçi için;
1 çay bardağı lor peyniri
1 çay bardağı tulum peyniri
Karabiber

Dereotlu Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dereotu dışındaki malzemeleri bir kaba koyup kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Minik minik doğradığımız dereotunu da hamura ekleyip iyice karışana kadar yoğuruyoruz.
Peynirlerimizi ayrı bir kapta karıştırıp karabiber koyuyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz içine peynir karışımından koyup kapatıyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine poğaçalarımızı diziyoruz.
Ayırdığımız yumurta sarısına 1 yemek kaşığı zeytinyağ ve 1 tatlı kaşığı pekmez koyup karıştırıyoruz ve poğaçaların üzerine sürüyoruz. En son çörek otu koyuyoruz.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında kontrollü bir şekilde kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun

Dereotlu Pastane Poğaçası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst