Dereotlu Minik Poğaça Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2 yumurta (1’nin sarısı üzerine)
Yarım bağ dereotu
1 kabartma tozu
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Dereotlu Minik Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün gereçler yoğurma kabına alınarak yoğrulmaya başlanır.
Üzerine un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
İstenilen haller verilerek üzerine yumurta sarısı sürülerek evvelden 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Ben minik kek kalıplarının içerisine koyarak pişirdim. Siz dilediğiniz biçimler de yapabilirsiniz
125 gram tereyağı yahut margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
2 yumurta (1’nin sarısı üzerine)
Yarım bağ dereotu
1 kabartma tozu
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Dereotlu Minik Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün gereçler yoğurma kabına alınarak yoğrulmaya başlanır.
Üzerine un yavaş yavaş eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
İstenilen haller verilerek üzerine yumurta sarısı sürülerek evvelden 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Ben minik kek kalıplarının içerisine koyarak pişirdim. Siz dilediğiniz biçimler de yapabilirsiniz