Dereotlu Maydanozlu Peynirli Pogaca

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Dereotlu Maydanozlu Peynirli Pogaca Tanımı İçin Materyaller
1 adet yumurta
125 gram margarin (oda ısısında)
5 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu
4 kısım maydanoz
4 su bardağı un
İç Harcı İçin;
1 sıra örgü peynir
Yarım demet dereotu kıyılmış
4 kol maydanoz
Üzeri İçin;
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Çörek otu

Dereotlu Maydanozlu Peynirli Pogaca Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Margarini, sıvıyağı, yumurta bir kaba alınır güzelce çırpılır.
Sonra yoğurt ve tuzu ekleyip karıştırılır.
Dereotuyla maydanozu ekleyip karıştırılır.
Akabinde kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştıralım .
Sonra elimizle yoğuralım.
Ufak mandalina büyüklüğünde hamur alıp elimizle açıp hazırladığımız iç harcımızı içine koyalım ben balık üzere biçim verdim isteyen istediği biçimi verebilir.
Yağlanmış tepsiye alalım 180 derece ısıtılmış fırına verelim üstü kızarıncaya kadar pişirelim bir buçuk tepsi çıktı .Afiyet olsun.
Dereotlu Maydanozlu Peynirli Pogaca Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst