Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dereotlu Mayasız Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta (Sarının 1 tanesi üzerine)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı mahlep (İsteğe bağlı)
1 paket kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
3 su bardağı un
İç harcı için;
Beyaz peynir

Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dereotu hariç tüm gereçler düzgünce özlü bir hamur yoğurulur.
Yoğrulan hamurun içerisine ince doğranmış dereotu ek edip yoğurup 15 dk dinlendirelim.
Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde açıp içerisine peynir koyup kapatalım.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı biçimde dizeliyelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp dileğe nazaran susam yahut çörek otu serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Dereotlu Mayasız Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst