Dereotlu Kıyır Ķıyır Poğaça Tanımı İçin Gereçler
125 gram yumuşamış margarin
2 yumurta(1 nin sarisi üzerine )
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sirke
Yarım demet dereotu
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
Haşhaş
Dereotlu Kıyır Ķıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un ve kabartma tozu hariç bütün materyalleri yoğuralım.
En son un ve kabartma tozunu ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlak halinde tepsiye dizelim.
Yumurta sürüp 180 derece evvelden ısıtılmış fırına sürelim. Toplam 20 adet çıkıyor. Deneyin kesinlikle pişman olmazsınız.
Dereotlu Kıyır Ķıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram yumuşamış margarin
2 yumurta(1 nin sarisi üzerine )
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sirke
Yarım demet dereotu
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Üzeri için:
Haşhaş
Dereotlu Kıyır Ķıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un ve kabartma tozu hariç bütün materyalleri yoğuralım.
En son un ve kabartma tozunu ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlak halinde tepsiye dizelim.
Yumurta sürüp 180 derece evvelden ısıtılmış fırına sürelim. Toplam 20 adet çıkıyor. Deneyin kesinlikle pişman olmazsınız.
Dereotlu Kıyır Ķıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı