SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
125 gram margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
2 paket kabartma tozu
1 demet dereotu
Aldığı kadar un
İçi için;
Peynir
Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç öteki materyalleri uygun bi kapta karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışamayan bi hamur elde edelim.
İsterseniz boş isterseniz peynirli yapabilirsiniz.
Boş olanları yuvarlayarak tepsiye dizelim.
Peynir koyacaklarınızı elinizle açıp içine peyniri koyalım ve biçimini verelim.
200 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
2 paket kabartma tozu
1 demet dereotu
Aldığı kadar un
İçi için;
Peynir
Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç öteki materyalleri uygun bi kapta karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışamayan bi hamur elde edelim.
İsterseniz boş isterseniz peynirli yapabilirsiniz.
Boş olanları yuvarlayarak tepsiye dizelim.
Peynir koyacaklarınızı elinizle açıp içine peyniri koyalım ve biçimini verelim.
200 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı