Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
125 gram margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
2 paket kabartma tozu
1 demet dereotu
Aldığı kadar un
İçi için;
Peynir

Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç öteki materyalleri uygun bi kapta karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışamayan bi hamur elde edelim.
İsterseniz boş isterseniz peynirli yapabilirsiniz.
Boş olanları yuvarlayarak tepsiye dizelim.
Peynir koyacaklarınızı elinizle açıp içine peyniri koyalım ve biçimini verelim.
200 derece fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun

Dereotlu Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst