Dereotlu Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Dereotlu Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta ( birinin sarısı üzeri için ayırılacak )
100 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı zeytinyağı ( sıvı yağ ile karışık olabilir yarı yarıya )
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı dolusu tuz
1 çay kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
2-3 su bardağı un ( sıvı malzeme miktarınıza göre arttırabilirsiniz ele yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar )
1/2 (yarım) demet dereotu
İçi için;
Erimeyen beyaz peynir
Üstü için;
Susam ( ben bu sefer kullanmadım ama yakışıyor )

Dereotlu Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dereotu hariç tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması önemli hepsini yoğurma kabına alıp yavaş yavaş un ekleyerek yoğuracağız ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
En son dereotu eklenecek üzerine hafif un serpip yoğurulacak.
Ceviz büyüklüğünde koparıp açarak içine peynir koyulacak dilediğiniz şekilde kapatın.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpip önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişireceksiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Dereotlu Kıyır Kıyır Pastane Poğaçası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst