AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dereotlu Kabak Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Dereotlu Kabak Çorbası Tanımı İçin Gereçler
3 adet orta uzunluk kabak
1 adet havuç
Yarım demet dereotu
2 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tutam karabiber
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı un
2 litre su

Dereotlu Kabak Çorbası Tanımı Yapılışı

Havuç ve kabak rendenin küçük yeri ile rendelenir.
Tencereye sıvı yağ konulur ,rendelenen havuç ve kabak 5 dk kavrulur.
2 litre su tencereye eklenir.
Kaynayana kadar bekleyin kaynadıktan 5dk sonra bir kasede 3 kaşığı un ile 2 bardak sütü düzgünce karıştırın.
Bu karışımı tenecrenin içine döküp güzelce karıştırın, tereyağı, tuz ve baharatları ekleyin karıştırarak 10 dk pişirin.
Afiyet olsun hakikaten mükemmel.
 
Geri
Üst