AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Dereotlu Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Dereotlu Kabak Çorbası Nasıl Yapılır? Dereotlu kabak çorbası yapmak için öncelikle kabakları ve dereotunu doğrayın. Tencerede sıvı yağı ısıtın ve soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Ardından kabakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Sıcak suyu tencereye ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Blender yardımıyla çorbayı pürüzsüz hale getirin. Tuz, karabiber ve dereotunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatın. Çorbanız hazır! İsteğe bağlı olarak üzerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
İçindekiler

Dereotlu Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?​

Dereotlu kabak çorbası yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. Bu malzemeler; 2 adet kabak, 1 adet soğan, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 litre tavuk suyu, 1 su bardağı süt, 1 demet dereotu, tuz ve karabiberdir.
İlk olarak kabakları yıkayıp kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Soğanı da doğrayın. Ardından bir tencereye tereyağını ekleyin ve eritin. Soğanları ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşince kabakları da ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Unu ekleyip kavurmaya devam edin. Unun kokusu çıkana kadar kavurmanız gerekiyor. Ardından tavuk suyunu ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve çorba kıvam alana kadar pişirin.
Çorba kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve blendırdan geçirin. Ardından tekrar tencereye alın ve sütü ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın. Çorbayı bir taşım daha kaynatın.
Son olarak dereotunu ince ince doğrayın ve çorbanın üzerine serpiştirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Dereotlu Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?​

Dereotlu Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?
Dereotlu kabak çorbası, sağlıklı ve lezzetli bir tariftir.
İlk olarak kabakları soyup doğrayın.
Tencereye sıvı yağı ve doğranmış soğanı ekleyin.
Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
Daha sonra kabakları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Tuz, karabiber ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
Kaynadıktan sonra ocağı kısın ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
Pişen çorbayı blendırdan geçirin.
Son olarak ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın.
 
Geri
Üst