- Konu Yazar
- #1
Dereotlu Havuçlu Minik Tuzlular Tanımı İçin Malzemeler
125 gram margarin yahut tereyağ ( yumuşamış)
2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine sürülecek)
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu
1 orta uzunluk rendelenmiş havuç
250-300 gram beyaz peynir ( isteğe göre)
Alabildiği kadar un ( yaklaşık 4 su bardağı )
Dereotlu Havuçlu Minik Tuzlular Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dereotu havuç rendesi ve peynir hariç öteki materyallerle yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Daha sonra dereotu havuç ve isteğe nazaran peyniri ek ediyoruz .
Hamura istediğiniz biçimi verip tepsiye sıralıyoruz.
Daha evvelden ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüyoruz ve çörekotu atıyoruz.
Önceden ısıttığımız fırında 180 derece 20 dakika pişiriyoruz .Afiyet olsun …
Not: Ben peyniri hamurun içine karıştırdım isterseniz iç harcı olarak da kullanabilirsiniz.
Dereotlu Havuçlu Minik Tuzlular Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram margarin yahut tereyağ ( yumuşamış)
2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine sürülecek)
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Yarım demet dereotu
1 orta uzunluk rendelenmiş havuç
250-300 gram beyaz peynir ( isteğe göre)
Alabildiği kadar un ( yaklaşık 4 su bardağı )
Dereotlu Havuçlu Minik Tuzlular Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Dereotu havuç rendesi ve peynir hariç öteki materyallerle yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Daha sonra dereotu havuç ve isteğe nazaran peyniri ek ediyoruz .
Hamura istediğiniz biçimi verip tepsiye sıralıyoruz.
Daha evvelden ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürüyoruz ve çörekotu atıyoruz.
Önceden ısıttığımız fırında 180 derece 20 dakika pişiriyoruz .Afiyet olsun …
Not: Ben peyniri hamurun içine karıştırdım isterseniz iç harcı olarak da kullanabilirsiniz.
Dereotlu Havuçlu Minik Tuzlular Tanımı Fotoğraflı Yapılışı