Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Dere otu hasadi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Dere otu hasadı nasıl yapılır?​

Dereotu 2 ay içinde hasat olgunluğuna erişir. Yapraklarını keserek toplayabilirsiniz. Ancak buzdolabında uzun süre dayanmaz. İhtiyacınız kadar toplamanızı öneririm.

1 dönümden ne kadar dereotu çıkar?​

Dereotu demet olarak satılır, dolayısıyla verimi de demet olarak belirlenir. m2 ‘den 20 – 25 demet alınırken, bir dekar alandan da 20 – 25 bin dereotu demeti alınabilmektedir. Dereotunun demetinin iriliği mevsime göre değişiklik gösterebilir, bu göz önüne alındığında 750 – 1200 kg/da en ideal verim miktarıdır.
Dereotu çok su ister mi?
Dereotunun çimlenmesi ve bitki vermesi için en önemli kısım sulamadır. Dereotu ektikten ortalama 20-25 gün sonra çimlenmeye başlayacaktır. Tüm bu süre boyunca düzenli olarak sulama işlemi yapmaya dikkat edin. Ancak çok fazla su verirseniz, bitkinin çürüyeceğini de unutmayın.

Dere otu hangi iklimde yetişir?​

DERE OTU NERELERDE YETİŞİR Bir dizi öğün için aroma ve garnitür olarak kullanılabilir, ancak birçok öğünde bir bileşen olarak da kullanılır. Kendi dereotu yetiştirmek isteyen herbalist için, bu bitkinin sıcak yazlarda, bol güneş ışığı altında yetiştirilmesi önemlidir.

Dereotu kaç günde bir sulanır?​

Dereotu Tohumu Kaç Günde Bir Sulanır? Dereotu tohumu iki günde bir sulanabilir. Fakat hava sıcaklığının yüksek olduğu günlerde mutlaka sulama sıklığı arttırılmalıdır.
Maydanoz hasadı ne zaman yapılır?
Uygun bir herbisit kullanımı ile hiç çapa işlemi yapmadan maydanoz üretimi yapmak mümkündür. Çeşide ve mevsime bağlı olarak tohum ekiminden 60-70 gün sonra bitkiler hasat olgunluğuna gelirler. Bu dönemde bitkiler 15-20 cm boy almıştır.
işlenmiş toprağa dere otu tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 1 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 20-28 gün gün içerisinde gerçekleşecektir. Dere otu Fideleri Nasıl Ekilir-Dikilir?
Dereotu çimlenmesi zor olan bitkiler arasında yer alır. Dereotu ekim zamanında fazladan dereotu tohumları serpiştirilmelidir. Bazı tohumlar çimlenirken bazıları ise istenilen verimi vermez. Çimlenme süresi ise yaklaşık 20 gün olarak bilinmektedir.
Dereotu kışın olur mü?
Dereotu tohumu hem yaz aylarında hem ilkbahar aylarında hem de sonbahar aylarında dikilebilir.

Dereotu güneşi sever mi?​

Dereotu bitkisi sürekli gün ışığı alan ve gölge olmayan ortamlarda çok daha verimli bir şekilde büyüme şansı bulur. Bu sebeple evinizin en çok güneş ışığı alan yerine saksınızı koymanız doğru olacaktır.

Tere güneşi sever mi?​

Tohumların çimlenmesi aşamasında korumamız gerekse de güneş tere fidelerinin yeterli şekilde gelişmesi için şarttır. Bu nedenle yeterli güneş ışığı almasına dikkat edin.
Roka güneşi sever mi?
Roka, kumlu toprak sever. Güneşli değil yarı gölge alanlarda rahatça yetişir. Doğrudan güneşe maruz kalmamalıdır. En iyi sonbahar ve ilkbaharda yetişir.

Maydanoz eksi kaç derece soğuğa dayanır?​

İlkbahar sonunu bekleyin. Maydanozun kışa dayanıklılığı genellikle -30C dereceye kadardır. Fakat bazı yeni hibrit maydanozlar ancak hafif don olaylarına dayanır.

Yeni ekilen maydanoz kaç günde bir sulanır?​

Bu sebeple maydanoz tohumunun suyu eksik edilmemelidir. Fakat sularken aşırıya da kaçılmamalıdır. Az miktarda her gün sulama yapılabilir.
Dereotu kışın olur mu?
 
Geri
Üst