- Konu Yazar
- #1
Dere Otlu Ve Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase ezilmiş beyaz peynir
1/2 (yarım) demet ince kıyılmış dere otu
1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine sürülecek)
1 paket Kabartma tozu
2 su bardağı un (Markasına nazaran siz eksik yahut fazla ayarlayabilirsiniz)
Dere Otlu Ve Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
Evvel sıvı gereçleri karıştırıyoruz. Akabinde ezilmiş peynir ve kıyılmış dere otunu ekliyoruz.
Tuz ve kabarma tozunu ekledikten sonra denetimli hal de unu ek ediyoruz.
Hamur ele yapışmayacak biçim de lakin yumuşak olacak.
Halini verip tepsiye diziyor ve üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.
Evvelce ısıttığımız fırın da 180 derecede 15 dakikada hazır oluyor. Afiyet olsun
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase ezilmiş beyaz peynir
1/2 (yarım) demet ince kıyılmış dere otu
1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine sürülecek)
1 paket Kabartma tozu
2 su bardağı un (Markasına nazaran siz eksik yahut fazla ayarlayabilirsiniz)
Dere Otlu Ve Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
Evvel sıvı gereçleri karıştırıyoruz. Akabinde ezilmiş peynir ve kıyılmış dere otunu ekliyoruz.
Tuz ve kabarma tozunu ekledikten sonra denetimli hal de unu ek ediyoruz.
Hamur ele yapışmayacak biçim de lakin yumuşak olacak.
Halini verip tepsiye diziyor ve üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.
Evvelce ısıttığımız fırın da 180 derecede 15 dakikada hazır oluyor. Afiyet olsun