SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Dere Otlu Çökelekli Erişte Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı çökelek peyniri
Yarım bağ dereotu
Aldığı kadar un dikkatli ekleyin
Üzerine Sos
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
İsteğe bağlı salça
Dere Otlu Çökelekli Erişte Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabının içine sütü yumurtayı ve ince doğradığımız dereotunu tuzu karıştırıyoruz.
Unu dikkat ederek ekliyoruz ne sert nede yumuşak olmalı özlü pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.
Hoş açılması için 10 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamuru 4 eşit modüle bölerek beze yapıyoruz.
Tavanızın ebatında nazaran alabilirsiniz. Bezelerinizi benim tavan biraz büyüktü. Bezeleri açmadan tavayı kısık ateşte ısıtmaya alabilirsiniz zira çok çabuk açılıyorlar.
Bezeleri mantı yufkasından biraz daha kalın açıyoruz açtığımız bezeleri bir bezin yada tezgahın üzerine koyuyoruz.
Birinci açtığımız bezeden başlayarak pişiriyoruz yufkaların nemi gidene kadar gerili önlü çevirerek yapmalıyız. Kurumamalı yoksa kesmekte zorluk yaşanır.
Pişen yufkaları bir bezin ortasına alıyoruz. Sofra yada ekmek tahtasında kesiyoruz.
Yufkaları 4 eşit kesime kesip üst üste koyup uzun uzun kesiyoruz lakin siz daha uzun yada daha kısa kesebilirsiniz.
Geniş bir tencerede bir iki damla sıvı yağ tuz koyarak eriştelerimizi orta ateşte haşlıyoruz haşlanan erişteleri süzüp servis tabağına alıyoruz.
Üzerinide çökeleği koyduktan sonra tavada tereyağı ve sıvı yağı güzelce köpürene kadar kızdırıyoruz kırmızı toz biberi de yağa döküyoruz.
Sosunu istediğiniz biçimde dökerek servis yapabilirsiniz. Bilhassa tavuk ve mantar sotenin yanına çok yakışıyor. Afiyet olsun.
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı çökelek peyniri
Yarım bağ dereotu
Aldığı kadar un dikkatli ekleyin
Üzerine Sos
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağının yarısı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
İsteğe bağlı salça
Dere Otlu Çökelekli Erişte Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabının içine sütü yumurtayı ve ince doğradığımız dereotunu tuzu karıştırıyoruz.
Unu dikkat ederek ekliyoruz ne sert nede yumuşak olmalı özlü pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz.
Hoş açılması için 10 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamuru 4 eşit modüle bölerek beze yapıyoruz.
Tavanızın ebatında nazaran alabilirsiniz. Bezelerinizi benim tavan biraz büyüktü. Bezeleri açmadan tavayı kısık ateşte ısıtmaya alabilirsiniz zira çok çabuk açılıyorlar.
Bezeleri mantı yufkasından biraz daha kalın açıyoruz açtığımız bezeleri bir bezin yada tezgahın üzerine koyuyoruz.
Birinci açtığımız bezeden başlayarak pişiriyoruz yufkaların nemi gidene kadar gerili önlü çevirerek yapmalıyız. Kurumamalı yoksa kesmekte zorluk yaşanır.
Pişen yufkaları bir bezin ortasına alıyoruz. Sofra yada ekmek tahtasında kesiyoruz.
Yufkaları 4 eşit kesime kesip üst üste koyup uzun uzun kesiyoruz lakin siz daha uzun yada daha kısa kesebilirsiniz.
Geniş bir tencerede bir iki damla sıvı yağ tuz koyarak eriştelerimizi orta ateşte haşlıyoruz haşlanan erişteleri süzüp servis tabağına alıyoruz.
Üzerinide çökeleği koyduktan sonra tavada tereyağı ve sıvı yağı güzelce köpürene kadar kızdırıyoruz kırmızı toz biberi de yağa döküyoruz.
Sosunu istediğiniz biçimde dökerek servis yapabilirsiniz. Bilhassa tavuk ve mantar sotenin yanına çok yakışıyor. Afiyet olsun.