AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Derbisten uye cikisi nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

Derbisten üye çıkışı nasıl yapılır?​

DERBİS Üye Kaydı Silme
- DERBİS şifre ve parolası ile sisteme giriş yapılır.
- Dernek İşlemleri–>Üyelik İşlemleri butonuna basılır.
- Üye listesinden çıkarmak istenilen kişinin solunda bulunan Düzenle (Güncelle) butonuna basılır.
- Üyeliğin Sonlandırılması bölümünden kişinin üyeliği “Pasif ” durumuna getirilir.

Hayır kurumu nasıl kurulur?​

Dernek Nasıl Kurulur
- En az 7 gerçek veya tüzel kişiler tarafından doldurulmuş ve imzalanmış (Ek-2) Kuruluş Bildirim Formu.
- Dernek kurucuları tarafından hazırlanmış, dernek amaç ve faaliyetlerini belirten ve zorunlu tüzük maddelerinin yer aldığı, her nüshasının kurucu üyeler tarafından imzanmış olduğu dernek tüzüğü.

Dernek kurmak istiyorum ne yapmalıyım?​

Dernek kurmak istiyorum ne yapmalıyım?
Dernek kurmak için gerekli evraklar; dernek tüzüğü, dernek kuruluş bildirimi, muvafakatname yahut kira kontratı ve son olarak tebligat listesidir. Derneğin tüzüğünün tüm kurucu üyeler tarafından imzalanması ve en az dört tane hazırlanması gereklidir.

Hukuka göre dernekler nasıl kurulur?​

Hukuka göre dernekler nasıl kurulur?
Derneğin Kurulması Gerek 5253 sayılı Dernekler Kanunu hükümlerinde, gerekse 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu hükümlerinde ifade edildiği üzere, dernek gerçek yahut tüzel en az yedi kişinin bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak birleştirmeleri suretiyle kurulmaktadır.

Dernek nasıl kurulur 2022?​

Dernek kurmak için yukarıda yer alan EK-2 formu, dernek tüzüğü ve eklerini eksiksiz bir şekilde doldurup, İl Sivil Toplumla İlişkiler müdürlüğüne teslim etmeniz yeterlidir. Dernekler biriminde görevli memur tarafından, sizlere verilecek olan alındı belgesi ile birlikte derneğiniz tüzel kişilik kazanmış olur.

Dernek üyeliğinden nasıl istifa ederim?​

Dernek üyeliğinden istifa etmenin usulü nedir? Hiç kimse, üyesi olduğu dernekte üye kalmaya zorlanamaz. Her üye yazılı olarak bildirmek kaydıyla, dernekten çıkma hakkına sahiptir. Dernek üyeliğinden ayrılma isteğini yazılı olarak yönetim kuruluna bildiren her üye o andan itibaren üyelikten ayrılmış olur.

Dernekler para kazanıyor mu?​

Dernekler para kazanıyor mu?
Dernekler de vakıflar gibi bağış ve yardım alabilir, iktisadi işletmeler yoluyla da gelir elde edebilirler. Cemaatler kurdukları vakıflara ve derneklere bağış ve yardım toplarlar. Bu bağışlar gönüllü, zorunlu ve vergi gibi belli dönemlerde alınan katkı paylarıdır.

Derbisten üye çıkışı nasıl yapılır sorusuna verilen yol liderine baktığımızda, DERBİS şifre ve parolası kullanılarak sisteme giriş yapıldığı, Dernek İşlemleri sekmesine tıklandığı ve Üyelik İşlemleri butonuna basıldığı görülüyor. Daha sonra, üye listesinden çıkarılmak istenilen kişinin Düzenle (Güncelle) butonuna tıklandığı, üyeliğin Sonlandırılması bölümünden kişinin üyeliğinin "Pasif" durumuna getirildiği belirtilmiş.

Dernek kurulum süreciyle ilgili ise en az 7 gerçek veya tüzel kişinin doldurup imzaladığı Kuruluş Bildirim Formu ve dernek amaç ve faaliyetlerini içeren tüzüğün hazırlanması gerektiği aktarılmış. Bu evraklar tamamlandıktan sonra İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü'ne teslim edilerek derneğin tüzel kişilik kazandığı ifade edilmiş.

Dernek üyeliğinden istifa sürecine de değinilmiş. Üyenin yazılı olarak üyelikten çıkmak isteğini yönetim kuruluna bildirmesi durumunda, o andan itibaren üyeliğinin sonlandırıldığı belirtilmiş.

Son olarak, derneklerin gelir elde edebileceği yolların bağış, yardım ve iktisadi işletmeler yoluyla olduğu ve bu gelir kaynakları arasında gönüllü ve zorunlu bağışlar ile vergi gibi dönemsel katkı paylarının bulunduğu vurgulanmış.

Geri