AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Depresyondaki bir kisiye yardim etmek icin ne yapilabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Depresyondaki bir kişiye yardım etmek için ne yapılabilir?​

Onu anlamaya çalışmak, sabırlı olmak, ilgi göstermek, duygusal destek vermenin parçalarıdır. Depresyonda olan kişiyle diyalog kurmaya çalışın ve onu dikkatle dinleyin. Onun dışa vurduğu duyguları küçümsemeyin ama gerçekleri görmesi için de ona yardımcı olun ve ona umut verin. İntihara ilişkin işaretlere dikkat edin.

Depresyon ilaçsız nasıl atlatılır?​

Depresyondan Kurtulmak İçin…
- Yakınlarınız ve özellikle aileniz ile daha fazla vakit geçirin.
- Duygularınızı ifade edin, diğer insanların ne hissettiğine verdiğiniz önem kadar kendi duygu ve ihtiyaçlarınızı da gözetin.
- Depresyon döngüsünü unutmayın!
- Geçmişe odaklı olmayın.
- Olumlu duygu ifadelerini artırın.

Omega yüzü nasıl olur?​

Omega yüzü nasıl olur?
Depresif kişinin yüzüyle ilgili bir tabir vardır: omega yüzü. Ağır depresyonda insanın yüzü ters omega şeklindedir. Bütün yüz kasları kederle kasılır, çizgileri belirginleşir. Burun kenarlarından dudaklara doğru bakıldığında bir omega harfi okunur.

Psikolojik sorunları olan birine nasıl davranmalı?​

Psikolojik sorunları olan birine nasıl davranmalı?
En önemlisi nasıl hissettiklerini sorup verdikleri cevabı dinlemek.
- Depresyonda olan insana kendini nasıl hissettiğini sorun.
- Cevabını iyi dinleyin.
- Analiz yapmayın.
- Arkadaşınızın sizle konuşmak istemesini beklemeyin.
- Ona size güvenebileceğini söyleyin ve yanında olduğunuzu gösterin.

Depresyondan ilaçsız çıkılır mı?​

Depresyonun derecesine bağlı olarak depresyon ilaçsız da geçer. Özellikle hafif düzeylerdeki depresyonlar. Depresyon üst solunum yolu hastalıklarından sonra en fazla görülen hastalıktır.

Depresyonu nasıl yenerim?​

Haftada 3 gün 30 -40 dakikalık kardiyo çalışması depresyon semptomlarını yüzde 50 ila 70 oranında azaltıyor. Yürümek ve koşmak, kafanızı boşaltmak için en ideal sporlar arasında. Çok az uyku kadar çok fazla uyumak da depresyonu tetikleyebiliyor. Gece uykunuzu 7-8 saat arasında sabitlemeye çalışın.

Depresyondaki bir kişiye yardım etmek için yapılabilecekler oldukça önemlidir ve doğru yaklaşım ile destek sağlanabilir. İşte depresyondaki bir kişiye yardım etmek için yapılabilecek bazı adımlar:

1. Empati Kurmak: Depresyondaki kişiyi anlamaya çalışmak ve duygularını anlayışla karşılamak önemlidir. Onun yaşadığı zorlukları ve duygularını kabul etmek destek olacaktır.

2. Sabırlı Olmak: Depresyondaki kişinin duygusal iniş çıkışlarını sabırla karşılayarak, destek olmak ve yanlarında olduğunuzu hissettirmek önemlidir.

3. İlgi Göstermek: Depresyondaki kişiyle iletişimde olmak, ilgi göstermek ve onunla zaman geçirmek destek sağlayabilir. Onunla zaman geçirerek destek olabilirsiniz.

4. Dikkatli Dinlemek: Depresyondaki kişinin duygularını dikkatle dinlemek ve onları ciddiye almak önemlidir. Onun duygularını ifade etmesine olanak tanıyarak destek olabilirsiniz.

5. Destek Sağlamak: Depresyondaki kişiye güven vermek, umut aşılamak ve destek olmak önemlidir. Onun yanında olduğunuzu hissettirmek, güven vermek ve ona yardımcı olmak önemlidir.

Bu adımlarla depresyondaki bir kişiye yardım edebilir ve onların iyileşme sürecine destek olabilirsiniz. Unutmayın, profesyonel yardım almak da önemlidir ve depresyonla başa çıkmak için uzman desteği de gerekebilir.

Geri