AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Depresyon icin sari kantaron yagi nasil kullanilir?

Editör

Yeni Üye

Depresyon için sarı kantaron yağı nasıl kullanılır?​

Hafif şiddette depresyonda sarı kantaron otu ( St.John’s wort ) kullanılmak istenmesi durumunda çay şeklinde demlenerek, günde iki fincan içilmesi önerilir. Daha fazlasında yan etki gösterebilir.

Sarı kantaron ekstraktı nasıl kullanılır?​

Sarı kantaron ekstraktı nasıl kullanılır?
Birçok bilimsel kaynakta da adı geçen sarı kantaronun özüdür. Günlük olarak sabah 1 ölçek, akşam 1 ölçek kullanılması tavsiye edilmektedir. (5ml. ölçekli kaşık kutu içerisinde yer almaktadır). Yemeklerden 1 saat sonra bir bardak su ile birlikte tüketilmesi tavsiye edilir.

St John Wort ne ise yarar?​

St John Wort ne ise yarar?
St. John’s Wort, alternatif tıpta, hafif-orta şiddetli depresyon ve bulantı kaygısı veya uykusuzluk gibi semptomların tedavisinde muhtemel etkili bir yardımcı olarak kullanılmıştır. Menopozdan kaynaklanan sıcak basmaların tedavisinde etkili bir yardımcı olarak kullanılmaktadır.

Hypericum perforatum ne için kullanılır?​

Sarı kantaron (Hypericum perforatum), yanık tedavisinde oldukça etkilidir. Ciltteki yanık izlerini gidermede kullanılır. Kas ve eklem ağrılarına iyi gelmektedir. Kan şekerini düşürücü özelliği vardır.

Depresyona sarı kantaron yağı iyi gelir mi?​

Depresyona sarı kantaron yağı iyi gelir mi?
Sarı kantaron yıllardır akli denge durumları, sinir ağrısı ve diğer birçok sağlık durumları için kullanılmaktadır. Günümüzde sarı kantaron endişe, hafif-orta dereceli depresyon ve uyku bozuklukları için kullanılmaktadır. Avrupa’da sarı kantaron genellikle depresyon için yazılan bir ilaçtır.

Sarı kantaron otu hangi hastalıklara iyi gelir?​

Sarı kantaron otu hangi hastalıklara iyi gelir?
Aynı zamanda Amerika Yerlileri tarafından yara iyileşmesi, yılan sokması, bitler ve ishal için kullanılmıştır. Günümüzde sarı kantaron, özellikle Avrupa ülkelerinde antidepresan olarak, anksiyete giderici, uyku ve mevsimsel duygulanım bozukluğunun tedavisinde kullanılmaktadır.

St John’s Wort Kapsül nasıl kullanılır?​

St.John’s Wort
- Kullanım Önerisi. Günde 1 kapsül, yemeklerden önce veya sonra alınabilir.
- Bilgi. Şeker ve tuz içermez. Maya, buğday, gluten, soya ve süt ürünleri gibi potansiyel alerjenleri içermez.
- Ambalaj. 60’lık cam şişede.
- Ürün Formu. Bitkisel kapsül.
- Tavsiye Edilen Satış Fiyatı 60 Bitkisel kapsül : 138,50 TL.

St Worth John nedir?​

St Worth John nedir?
John’ s Worth (Sarı Kantaron) Kapsül. Balen St. John’s Worth (Sarı Kantaron) kapsül tamamen doğaldır, %100 sarı kantarondur, hiçbir kimyasal/hayvansal katkı maddesi içermez.

Oleum Hypericum perforatum nedir?​

Oleum Hypericum perforatum nedir?
Sarı kantaron (Hypericum perforatum), Kılıç otu, Mayasıl otu ve Koyunkıran olarak da bilinir, sarı kantarongiller (Hypericaceae) familyasına dahil bir bitki türü.

Sarı kantaron psikolojiye iyi gelir mi?​

What is the scientific name for St John’s Wort?​

What is the scientific name for St John’s Wort?
The specific epithet perforatum is Latin, referring to the perforated appearance of the plant’s leaves. The common name “St John’s wort” may refer to any species of the genus Hypericum. Therefore, Hypericum perforatum is sometimes called “common St John’s wort” or “perforate St John’s wort” to differentiate it.

What should I know about St John’s Wort before taking it?​

What should I know about St John’s Wort before taking it?
Taking St. John’s wort with simvastatin (Zocor) might reduce the drug’s effectiveness. Contraceptive drugs. Use of St. John’s wort with contraceptive drugs might result in breakthrough bleeding, irregular bleeding or unplanned pregnancy. An additional or alternative form of birth control might be needed.

What is the difference between Hypericum perforatum and St John’s Wort?​

The common name “St John’s wort” may be used to refer to any species of the genus Hypericum. Therefore, Hypericum perforatum is sometimes called “common St John’s wort” or “perforate St John’s wort” to differentiate it.

Can I take St John’s Wort with simvastatin (Zocor)?​

Can I take St John’s Wort with simvastatin (Zocor)?
Taking St. John’s wort with simvastatin (Zocor, Flolipid) might reduce the drug’s effectiveness.

Sarı kantaron yağı, hafif şiddette depresyon gibi durumlarda kullanılabilecek doğal bir çözüm olarak önerilmektedir. Sarı kantaron otu çay şeklinde demlenerek tüketilebileceği gibi, sarı kantaron ekstraktı da kullanılabilir. Sarı kantaron ekstraktının günlük olarak sabah ve akşam olmak üzere önerilen bir dozu vardır. Ayrıca St. John's Wort, depresyon, bulantı kaygısı, uykusuzluk gibi semptomları tedavi etmek için kullanılabileceği gibi menopozdaki sıcak basmaların tedavisinde de etkili bir yardımcı olarak bilinmektedir.

Sarı kantaron (Hypericum perforatum) ayrıca yanık tedavisinde de etkili olabilir, ciltteki yanık izlerini gidermeye yardımcı olabilir, kas ve eklem ağrılarını hafifletebilir ve kan şekerini düşürebilme özelliğine sahip olabilir.

Sarı kantaronun kullanımı konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar da vardır. Örneğin, St. John's Wort'un bazı ilaçlarla etkileşime girebileceği ve ilacın etkinliğini azaltabileceği belirtilmiştir. Ayrıca, St. John's Wort'un doğal bir bitkisel ürün olmasına rağmen bazı yan etkileri ve önlemleri de bulunmaktadır.

Sonuç olarak, depresyon gibi durumlar için sarı kantaron yağı kullanılabilir ancak herhangi bir tedavi yöntemi öncesinde mutlaka bir sağlık profesyoneline danışmak önemlidir.

Geri