Depremin merkezine 5.2 milyar lira enerji yatırımı hamlesi

haberci

Yeni Üye
921

AKEDAŞ, asrın felaketi olarak anılan depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta görevli elektrik dağıtım şirketi AKEDAŞ, bölgenin enerji altyapısının tamamen yenilenmesi için 5.2 milyar liralık yatırım planını devreye aldı. Depremlerde Adıyaman ve Kahramanmaraş'taki binaları ağır hasar alarak sonrasında yıkılırken, şirket bugün hala Kahramanmaraş'ta kurdukları prefabrik yapılarda vatandaşlara hizmet veriyor.
Depremlerde 3'ü kendi personelleri, 3'ü yüklenici firma personeli olmak üzere 6 çalışma arkadaşlarını kaybettiklerini anlatan AKEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İlbasan, buna rağmen canla başla çalışarak 3 gün içerisinde kırsal bölgeler dahil hizmet alanlarına elektrik götürdüklerini ifade etti.Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde 1.8 milyon kişiye elektrik dağıtım hizmeti sunan AKEDAŞ özellikle, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından bölgenin altyapısını güçlendirmek amacıyla dağıtım ağını iyileştirdi.

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Bu haber Frmsitesi.com.TR'den alınmıştır.

AKEDAŞ'ın Kahramanmaraş'ta gerçekleştirdiği 5.2 milyar liralık enerji yatırımı hamlesi oldukça önemli ve değerli bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Depremin merkez üssü olan bu bölgede gerçekleştirilen bu yatırımın, bölgenin enerji altyapısını tamamen yenileyecek olması, depremlere karşı daha dayanıklı bir yapı oluşturacak olması önemli bir gelişme.

AKEDAŞ'ın bu yatırım hamlesinin ardında, depremlerde yaşanan acı deneyimlerin etkisi de büyük bir olasılıkla yatmaktadır. 6 çalışma arkadaşını kaybetmiş olmalarına rağmen, hızla harekete geçerek bölgedeki halka elektrik hizmeti sunmaları takdire şayan bir davranış.

Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde 1.8 milyon kişiye elektrik dağıtımı hizmeti sunan AKEDAŞ'ın, depremlerin ardından bölgenin altyapısını güçlendirmek amacıyla yaptığı çalışmalar da bölge halkı için önemli bir destek niteliği taşıyor. Bu gibi yatırımlar, deprem gibi afetlerin yıkıcı etkilerini en aza indirgeme amacıyla çok büyük önem arz etmektedir.

Tüm bu gelişmelerin bölge halkı için daha güvenli bir gelecek oluşturma yolunda umut verici adımlar olduğunu söyleyebiliriz. AKEDAŞ'ın bölge için yapmış olduğu bu büyük yatırımın, bölgedeki yaşam kalitesini artıracağına ve güvenliği sağlamada önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz.

Geri