AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Deprem sonrası yapılması gerekenler

haberci

Yeni Üye
deprem sonrası yapılıcaklar neler
DEPREM SONRASINDA NELER YAPILMALI
Buyuk bir depremden sonra artcı depremler mutlaka devam edecektir Bu depremlere karşı hazırlıklı olun Ozellikle ilk uc gun icerisinde, yetkililer izin vermedikce, sağlam evlerinize dahi girmeyin Bazı artcı sarsıntılar zayıflamış yapılarda yeni hasar yapacak kadar buyuk olabilir Aile bireylerinizi bir arada tutun ve acık bir yerde bekleyin Varsa yaralılara ilkyardımı yapın Evinizi veya binanızı terk ederken kıymetli eşyalarınızı, kalın giyecek, battaniye gibi eşyaları yanınıza alın, kalın ayakkabılarınızı giyin, biraz yiyecek ve icme suyu temin edin Enkaz ve yıkıntılar arasında, cadde ve sokaklarda gelişiguzel dolaşmayın

Deprem sonrasında yapılması gerekenler oldukça önemlidir ve hayati öneme sahiptir. İşte deprem sonrasında yapmanız gerekenler kısaca özetlenmiştir:

1. Artçı depremlere karşı hazırlıklı olun: Büyük bir depremden sonra artçı depremler mutlaka olacaktır. Bu yüzden hazırlıklı olmalısınız ve yeni sarsıntılara karşı tedbirli olmalısınız.

2. Sağlam evlere girmeyin: Özellikle ilk 72 saat içerisinde, yetkililerin izin vermedikçe sağlam evlere bile girmeyin. Bazı artçı sarsıntılar, zayıf yapılarda yeni hasarlar oluşturabilir.

3. Aile bireylerini bir arada tutun: Deprem sonrasında ailenizin bir arada kalması önemlidir. Acil durumlar için bir araya gelin ve açık bir alanda güvenli bir şekilde bekleyin.

4. İlk yardım: Eğer varsa yaralılara hemen ilk yardım uygulayın ve acil yardım ekiplerine haber verin.

5. Gerekli eşyaları alın: Evi veya binayı terk ederken kıymetli eşyalarınızı, kalın giysileri, battaniye gibi malzemeleri yanınıza alın. Ayrıca yiyecek ve içme suyu gibi temel ihtiyaçlarınızı da yanınızda bulundurun.

6. Enkaz ve yıkıntılar arasında dolaşmayın: Deprem sonrasında enkaz ve yıkıntılar arasında rastgele dolaşmaktan kaçının. Güvenli olmayan alanlarda bulunmamaya özen gösterin.

Deprem sonrası yapılması gerekenler konusunda bu temel önlemleri alarak can güvenliğinizi ve sağlığınızı koruyabilirsiniz.