AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Deprem sirasinda buyuk esyalar dolaplarin alt raflarina konulmali midir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Deprem sırasında büyük eşyalar dolapların alt raflarına konulmalı mıdır?​

Rafların önüne elastik bant ya da tel eklenebilir. Küçük nesneler ve şişeler, birbirlerine çarpmayacak ve devrilmeyecek şekilde, kutuların içine yerleştirilmelidir. Karyolalar pencerenin ve üzerine devrilebilecek ağır dolapların yanına konulmamalı, karyolanın üzerinde ağır eşya olan raf bulundurulmamalıdır.

Depremde hangi oda daha güvenli?​

Evdeki güvenli yerleri sıralayan uzmanlar, evde bulunan ağır ve sağlam masaların, okullarda sıra altlarının, işyerlerinde para kasalarının yanının, çamaşır veya bulaşık makinelerinin yanı, koridor içleri ile odaların ve kemerlerinin köşelerinin evdeki en güvenli yerler olduğunu ifade ediyor.
Metrodayken deprem olursa ne olur?
Deprem anında metrolarda elektriklerin kesilmesi beklenmiyor. Ancak, büyük yıkımların yaşanması durumunda ülke genelinde enerji talebinin birden düşmesi halinde, sistem güvenliği adına kent genelinde elektrik kesilebilir.

Depremde evimizde ve okulumuzda ne gibi önlemler almalıyız?​

DEPREM ÖNCESİ ALINACAK ÖNLEMLER

Deprem sırasında yapılması gerekenler ile ilgili neler öğrendiniz?​

Cevap: Bina içinde iseniz deprem sırasında sakin olup, paniğe kapılmayın, cesaretinizi toplayın ve. … Büyük bir depremde ayakta durmanız, koşmanız mümkün değildir. Çömelin ya da döşemeye yatın.Sağlam bir masa, sıra, mobilya veya kapı kasasının altına girin ve başınızı koruyun.
Depremde hangi eşyalar güvenli?
DEPREM ANINDA BİNA İÇERİSİNDEYSENİZ; Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturulmalıdır. Baş iki el arasına alınarak veya bir koruyucu (yastık, kitap vb) malzeme ile korunmalıdır.
Terasa (balkon üstü degil, binanın ana gövdesi üzerinde yer alan kısım) çıkarak yine yukarıdan gelecek (çatı, kiremit, v.s.) tehlikelere karşı uyanık olun.
Okulda sınıfta ya da büroda ise sağlam sıra, masa altlarında veya yanında; koridorda ise duvarın yanına hayat üçgeni oluşturacak şekilde ÇÖK-KAPAN-TUTUN hareketi ile baş ve boyun korunmalıdır. Pencerelerden ve camdan yapılmış eşyalardan uzak durulmalıdır.
Çök kapan ne demek?
Sarsıntı sırasında bir tünelin içindeyseniz ve çıkışa yakın değilseniz; araç durdurulup aşağıya inilmeli ve yanına yan yatarak ayaklar karına çekilip, ellerle baş ve boyun korunmalıdır. (ÇÖK-KAPAN-TUTUN) Kapalı bir otoparkta iseniz; araç dışına çıkılıp, yanına yan yatarak, ellerle baş ve boyun korunmalıdır.
 
Geri
Üst