Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Deprem egitimi kac adimdan olusur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Deprem eğitimi kaç adımdan oluşur?​

”Okullarda Afet ve Acil Durum Yönetimi” kapsamında üç ana faaliyet alanı bulunmaktadır. Okul Afet Yönetimi altı adımda gerçekleştirilir ve yıl boyunca sürer.

Olay yönetiminin son aşaması nedir?​

Olay yönetimi süreç modelinin 5 aşamadan meydana geldiğini belirtme, müm,ündür. Bu aşamalar, olay tanımlaması, olay analizi, olay değişim strateji seçene,leri, olay eylem programı ve sonuçların değerlendirilmesidir.
Doğal afetlere karşı hangi önlemleri almalıyız?
Açık alandaysanız, olabildiği kadar yüksek yerlerde çıkılmalı. Kişinin öyle bir imkanı yoksa, çök-kapan-tutun hareketi ile başını koruyabilir. Heyelan sonrasında, yakında bulunan elektrik, doğal gaz ve su kaynakları kapatılmalı. Yıkılma tehlikesi olan yerlerden uzak durulmalı.
Deprem öncesi neler?
Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durulmalıdır. Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturulmalıdır.

Afetlerle ilgili verilmesi gereken psikolojik sağlık hizmetleri kaç aşamadan oluşur?​

Afet sonrası yaşanan travmalar ve yas sürecinde en çok bilinen kuramsal model Kübler-Ros’un Beş Aşamalı Yas Kuramı’dır (Kübler-Ros, 1993).

Olay yönetim sistemi ne demek?​

Olay Yönetim Sistemi (OYS); terör, doğal afet ve çok kişinin etkilendiği kazalarda Sağlık Bakanlığı Koordinasyon Merkezi tarafından hızlı ve etkin şekilde koordinasyon sağlanabilmesi için kullanılmaktadır.
Selin etkilerini azaltmak için neler yapılabilir?
Çevredeki yeşil alanlar korunarak ve artırılarak erezyon ve sel önlenmelidir. Sel tehlikesi bulunan eğimli yamaçlarda teraslama ve ağaçlandırma yapılmalıdır. Çukur alanlarda, binaların bodrum katlarına su basma tehlikesi yüksek olduğundan, bu türlü yerlerde bodrum yapılmamalı, su basman kotu yüksek tutulmalıdır.
 
Geri
Üst