AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Deprem cantasında neler olmalıdır kısaca

haberci

Yeni Üye
Deprem cantasında neler olmalıdır
Deprem cantaları icin hazırlanan listeler standart listelerdirHer ailenin ihtiyacına gore listeye eklemeler yapılabilirHer altı ayda bir hazırlık cantasındaki piller, receteli ilaclar, su ve yiyecek tazeleriyle değiştirilmeli Bu işlem yazkış saati uygulamasında saatlerin yeniden duzenlendiği hafta sonlarında yapılabilir
imagesdepremcantasindanelerolmalidirkisaca5aee629fd255f
Deprem Cantasında Bulunması Gerekenler:
Su
Enerji veren yiyecekler
Yedek pilleriyle radyo
Yedek pilleriyle fener
İlk yardım cantası
Kişisel, receteli ilaclar
(Orneğin, kalp, damar, tansiyon, şeker ve hormon ilacları)
Bir kat giysi
Bir miktar para
Cok amaclı cakı
Duduk
Kalem, kağıt

Deprem çantasında bulunması gerekenler hakkında detaylı bilgi vermek isterim:

1. Su: En temel ihtiyaçlardan biri olan su, acil durumlar için mutlaka çantada bulunmalıdır. Kişi başına günlük en az 2 litre su önerilmektedir.

2. Enerji Veren Yiyecekler: Acil durumlar için enerji sağlayacak gıdaların bulunması önemlidir. Kuru yemişler, konserve yiyecekler, enerji barları gibi gıdalar tercih edilebilir.

3. Yedek Pilleriyle Radyo ve Fener: Elektrik kesintisi durumunda iletişim kurabilmek ve aydınlatma sağlamak için pil ile çalışan radyo ve fener bulundurulmalıdır.

4. İlk Yardım Çantası: Yara temizleme malzemeleri, bandajlar, yara bandı, steril gazlı bez gibi temel ilk yardım malzemeleri içeren bir çanta bulundurulmalıdır.

5. Kişisel, Reçeteli İlaçlar: Kronik rahatsızlığı olan bireylerin düzenli kullandığı ilaçlar çantada bulunmalı ve düzenli olarak yenilenmelidir.

6. Bir Kat Giysi: Hava koşullarına uygun bir kat giysi çantanın içinde bulunmalıdır. Sıcak tutacak bir hırka veya yağmurluk gibi giysiler tercih edilebilir.

7. Bir Miktar Para: Acil durumlarda kullanılmak üzere nakit para bulundurmak önemlidir. ATM'lerin çalışmaması durumunda nakit ihtiyacını karşılamak için bu önlem alınabilir.

8. Çok Amaçlı Çakı: Basit tamirat işlemleri veya diğer ihtiyaçlar için kullanılabilecek çok amaçlı bir çakı çantanın içinde bulundurulmalıdır.

9. Düdük: Acil durumlarda yardım çağırmak için kullanılabilecek bir düdük çantanın içinde bulunmalıdır.

10. Kalem ve Kağıt: İletişim kurmak veya not almak için kalem ve kağıt çantanın içinde bulundurulmalıdır.

Bu maddeler, deprem çantasında olması gereken temel eşyaları kapsamaktadır. Her aile kendi ihtiyaçları doğrultusunda liste yaparak çantasını kişiselleştirebilir ve düzenli olarak güncelleyebilir. Ayrıca, belirli periyotlarda çantanın içeriği kontrol edilerek tazelikleri sağlanmalıdır.

Geri