Deprem cantasina koydugumuz esyalarin isimleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Deprem çantasına koyduğumuz eşyaların isimleri nelerdir?​

Diğer malzemeler

Depremden sonra alınması gereken önlemler nelerdir?​

Acil durum çantanızı yanınıza alın, mahalle buluşma noktanıza doğru harekete geçin. Radyo ve televizyon gibi kitle iletişim araçlarıyla size yapılacak uyarıları dinleyin. Cadde ve sokaklarıacil yardım araçları için boş bırakın. Her büyük depremden sonra mutlaka artçı depremler olur.
Deprem öncesinde sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler nelerdir?
AÇIK ALANDAYSANIZ;
- Çevrenizdeki hasara dikkat ederek bunları not edin.
- Hasarlı binalardan ve enerji nakil hatlarından uzak durun.
- Önce yakın çevrenizde acil yardıma gerek duyanlara yardım edin.
- Sonra mahalle toplanma noktanıza gidin.
- Yardım çalışmalarına katılın.

Hayat Bilgisi deprem çantasında neler olmalı?​

Depremden sonra eviniz hasar almasa da dışarıda kalmanız gerekebilir. Bu nedenle acil ihtiyaç duyabileceğiniz eşyalar için bir deprem çantası hazırlamalısınız. Deprem çantasında temiz su, bozulmayacak yiyecekler, giyim gibi temel malzemelerin bulunması gerekiyor.

Deprem çantasında neler olmalı e ödev?​

Deprem Çantası İçin Gerekli Malzemeler: Çadır, Battaniye, Uyku Tulumu, Çakmak, Düdük, Çok Amaçlı Çakı, El Feneri, Yedek Pil, İlk Yardım Çantası Mevsime Uygun Giysiler, Ayakkabı, İç Çamaşırı, Çorap, Yağmurluk. Bol Miktarda Su, Paketli Gıda, Konserve, Kuru Meyveler, Meyve Suyu, İlaç
Deprem önlemleri nedir?
DEPREM ÖNCESİ ALINACAK ÖNLEMLER İmar planında konuta ayrılmış yerler dışındaki yerlere ev ve bina yapılmamalıdır. Dik yarların yakınına, dik boğaz ve vadilerin içine bina yapılmamalıdır. Çok kar yağan ve çığ gelen yamaçlarda bina yapılmamalıdır. Mevcut binaların dayanıklılıkları artırılmalıdır.

Deprem öncesinde yapılması gerekenler nelerdir?​

DEPREM ÖNCESİ ALINACAK ÖNLEMLER
- Yerleşim bölgeleri titizlikle belirlenmelidir.
- Yapılar deprem etkilerine karşı dayanıklı inşa edilmelidir. (
- İmar planında konuta ayrılmış yerler dışındaki yerlere ev ve bina yapılmamalıdır.
- Dik yarların yakınına, dik boğaz ve vadilerin içine bina yapılmamalıdır.

Okul öncesi deprem nasıl anlatılır?​

Okul öncesi dönemde: Bu yaş grubundaki çocuklar size yaşananlarla ilgili birçok “neden?” sorusu sorabilir. Buna hazırlıklı olun ve mümkün olduğu kadar basit cevaplar vermeye çalışın. Örneğin “yer çok hızlı sallandığından binalar ayakta durmakta zorlanmış” gibi basit bir açıklama yapabilirsiniz.

Geri