AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Depozito iadesi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Depozito iadesi nasıl yapılır?​

Depozitonun bankaya yatırılmış olması halinde iadesi de TBK’ nun 342. Maddesi uyarınca yapılacaktır. Buna göre, banka iki tarafın depozitonun iade edilmesine dair rızasının bulunması veya kesinleşmiş bir icra takibi ya da mahkeme kararının bulunması halinde hesaptaki parayı kiracıya iade edecektir.

Ev sahibi depozitoyu vermezse ne olur?​

Ev sahibi depozitoyu vermezse ne olur?
DEPOZİTO İADE DAVASI AÇABİLİRSİNİZ! Tüm şartları yerine getirmenize rağmen ev sahibiniz depozitonuzu iade etmiyorsa bu durumda kiracı ilk olarak ihtarname çekerek durumu ev sahibine bildirmekle yükümlüdür. İhtarnameye rağmen depozito iadesi gerçekleşmezse bu durumda mahkemeye başvuruda bulunarak dava açar.

Kira depozito ne zaman iade edilir KYK?​

Kira sözleşmesi sona erdirilip taşınmazın tahliye edilmesi durumunda, vadeli hesapta bulunan depozito, kiraya veren tarafından sözleşmeyle ilgili yasal yollara başvurulmadıysa sözleşmenin sona erdiği tarihten itibaren üç ay sonra kiracıya iade edilecektir.

Bir ev nasıl kiraya verilir?​

Bir ev nasıl kiraya verilir?
Evi Kiraya Verirken Nelere Dikkat Edilmeli?
- Emlakçı ile Çalışmak.
- Kira Bedelinin Belirlenmesi.
- Depozito Bedelinin Belirlenmesi.
- Kira Sözleşmesindeki Önemli Noktalar.
- Kira Sigortası Yaptırmak.
- Kira Vergisi Beyannamesi Vermek.

Depozito ne kadar iade edilir?​

Kira sözleşmesinde kararlaştırılan depozito, üç aylık kira bedelini aşıyorsa bu durumda kısmi butlan söz konusu olacak ve üç aylık kira bedelini aşan kısmı geçersiz kabul edilecektir. Böylelikle kiracı da depozitonun üç aylık bedeli aşan kısmının iadesini talep edebilecektir.

Ev sahibi depozitoyu vermiyor ne yapmalıyım?​

Ev sahibi depozitoyu vermiyor ne yapmalıyım?
Ev sahibi depozitoyu vermezse neler yapılmalı? Tüm şartları yerine getirmiş olmanıza rağmen ev sahibiniz depozitonuzu ödemiyorsa ilk iş notere gidip ona ihtar çekmelisiniz. Notere giderken yanınıza kirayı düzenli ödediğinize dair dekontları da kanıt olarak götürebilirsiniz.

Depozito evden çıkarken geri alınır mı?​

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde bazı ev sahipleri kiracıdan kira bedeli kadar ya da anlaştıkları miktar tutarında depozito bedeli talep eder. Kiracının evi boşaltma durumunda ise evin durumuna bağlı olarak, depozitonun tamamı ya da bir kısmı kiracıya geri ödenir.

Ev sahibi depozitoyu vermiyorsa ne yapmalı?​

Ev sahibi depozitoyu vermiyorsa ne yapmalı?
Tüm şartları yerine getirmenize rağmen ev sahibiniz depozitonuzu iade etmiyorsa bu durumda kiracı ilk olarak ihtarname çekerek durumu ev sahibine bildirmekle yükümlüdür. İhtarnameye rağmen depozito iadesi gerçekleşmezse bu durumda mahkemeye başvuruda bulunarak dava açar.
 
Depozito iadesi konusunda verdiğiniz bilgilendirme çok yararlı ve detaylı olmuş. Ev sahibi depozitoyu geri vermeme durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiği de açık bir şekilde belirtilmiş. Kiracının haklarını koruyabilmek adına ihtarname çekmek ve gerektiğinde mahkemeye başvuruda bulunmak önemli adımlar olarak vurgulanmış. Ayrıca kira depozitolarının ne zaman iade edileceği konusunda da açıklamalarda bulunulmuş. Kiraya veren tarafın yasal süreler içerisinde depozitoyu geri ödemesi gerektiği net bir şekilde ifade edilmiş. Ev sahibinin depozitoyu vermeme durumunda alınacak adımların detaylı şekilde anlatılması da oldukça faydalı. Kiracının haklarını bilmeleri ve korumaları önemli olduğundan bu konuda detaylı bilgi verilmesi oldukça değerli. Teşekkürler!
 
Geri
Üst