AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Depozito en fazla ne kadar olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Depozito en fazla ne kadar olur?​

Mal sahibi, teminat bedeli konusunda Borçlar Kanunu çerçevesinde belirlenmiş sınırlara sahiptir. Buna göre ev sahibi, 3 aylık kira bedelini depozito olarak isteyebilir; ama daha fazlasını isteyemez. Kira depozitosu genellikle bir kira bedeli olarak istenir. Bazı ev sahipleri iki kira bedeli de talep edebilmektedir.
Kira depozitosu kime verilir?
Depozito, kiracı tarafından mal sahibine veriliyor. Güvence bedeli olarak nitelendirilen depozito ile ilgili esaslar Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor.
Depozito son kira yerine geçer mi?
Kiralanan taşınmazlarda meydana gelebilecek maddi hasarlara bir teminat olması amacıyla alınan depozito, kira sözleşmesinin sona ermesine az bir süre kala kiracılar tarafından kira yerine sayılabilmektedir.

Kiralık ev depozitosu kaç para?​

Kira depozitosu nasıl hesaplanır? Türk Borçlar Kanunu’nun 342. maddesine göre, kira depozitosu 3 aylık kira bedeli ile sınırlandırılmıştır. Örneğin; kirası 1.000 TL olan bir ev tuttunuz. Ev sahibinin sizden talep edebileceği depozito ücreti 3 x 1.000 TL yani; 3.000 liradan daha fazla olamayacaktır.
Ev sahibi depozitoyu vermezse ne yapılır?
Depozitoyu Vermeyen Ev Sahibi Bu durumda kiracılar önce icra takibi başlatarak, takibe itiraz edilirse de sulh hukuk mahkemesinde dava açarak depozitonun iadesini istemelidir.
Erken tahliye halinde depozito verilir mi?
Erken Tahliye Halinde Depozito Verilir mi? Kira sözleşmesi bitmeden evden çıkmak çoğu zaman depozito bakımından da probleme yol açar. Uygulamada bu tür bir erken çıkma halinde ev sahipleri depozitoyu vermek istemez.

Kiracı evi erken tahliye edebilir mi?​

Taraflar arasındaki kira sözleşmesinde kiracıya herhangi bir bedel veya tazminat ödemeksizin erken fesih hakkı tanınmamıştır. Kira süresi bitiminden önce kiralananı erken tahliye eden kiracı şirket sözleşme gereğince kira süresi sonuna kadar tüm kiraları ödemekle yükümlüdür.
Evden çıkarken son kira ödenir mi?
Ancak bu kiracının sınırsız bir hakkı değildir. Yeni kiracı, mülk sahibi tarafından istenmeyebilir. Eğer ev sahibinin, yeni kiracıyı kabul etmeme noktasında haklı gerekçeleri varsa kira sözleşmesi bitmeden evden çıkan kiracının ödeme yükümlülüğü makul sürenin sonuna kadar devam eder.
 
Geri
Üst