AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Depoya ruhsat gerekir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Depoya ruhsat gerekir mi?​

2- Adı geçen Yönetmeliğin 10 ncu maddesinde, depo’ larında işyeri açma izin harcına tabi olduğu bildirilmiştir. 3- Diğer bir ifadeyle depo’ lar içinde, işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınması gerektiği yönetmelik hükmüyle beyan edilmiştir.

Atölye ruhsatı nasıl alınır?​

Atölye ruhsatı nasıl alınır?
Belgelerin tam listesi, ilçe belediyelerinden öğrenilebilir. Başvurular, ruhsat ve denetim müdürlüğü, ruhsat kontrol servislerinden alınabilecek başvuru formları doldurularak ve gerekli belgeleri eksiksiz tamamladıktan sonra yine ruhsat ve denetim müdürlüğü, ruhsat kontrol servisine yapılır.

İş yeri açma ruhsatı nasıl alınır?​

İş yeri açma ruhsatı nasıl alınır?
İşyeri açma ruhsatı almak için iş yerinin bağlı bulunduğu ilçe belediyesine başvuru yapmak gerekir….İşyeri Açma Ruhsatı Nasıl Alınır?
- İşyerinin yer aldığı sınıfın belirlenmesi.
- Gerekli belgelerin hazırlanması.
- Başvuru işlemleri.
- İşyerinin kontrolünün sağlanması.
- Ruhsatın kesinleşmesi.

Depo işyeri olarak kullanılabilir mi?​

KÜTÜKTE MESKEN OLARAK KAYITLI BAĞIMSIZ BÖLÜM TÜM KAT MALİKLERİNİN OYBİRLİĞİYLE VERİLMİŞ KARARI BULUNMADIKÇA İŞYERİ OLARAK KULLANILAMAZ. ANCAK, YARGITAYIN YERLEŞİK UYGULAMASINA GÖRE DEPO NİTELİKLE BAĞIMSIZ BÖLÜMLERİN PROJEYE AYKIRILIK YAPILMADIĞI SÜRECE İŞYERİ OLARAK KULLANILMASI KAT MALİKLERİNİN İZNİNE BAĞLI DEĞİLDİR.

Iskanı olmayan yere ruhsat verilir mi?​

Iskanı olmayan yere ruhsat verilir mi?
Belediyeler işyeri ve ofisleri mercek altına alırken, ruhsatı olmayan işyerlerine artık izin verilmiyor. Ruhsat almak için iskanın zorunlu olması ise İstanbul’da sorunun boyutunu daha da büyütüyor.

Ruhsat ücreti ne kadar?​

Ruhsat ücreti ne kadar?
Ruhsat yenileme işlemleri noterler aracılığıyla yapılır. Araç ruhsatı çıkarma ve yenileme ücreti 2022 yılında; Motorlu araç tescil belgesi ücreti: 250 TL. Araç alım satım ücreti için toplam ödenmesi gereken ücret: 457 TL.

Belediyeden çalışma ruhsatı nasıl alınır?​

Belediyelerden iş yeri açma ve çalışma ruhsatı alma için ruhsat biriminin belirttiği ilgili başvuru evrakları hazırlanır. Ön incelemenin yapıldığı kontrol birimine teslim edilir. Teslim edilen evrakların kontrolü yapıldıktan sonra eksiksiz olduğu anlaşılınca başvuran kişiye teslim alındığına ilişkin belge verilir.

2 ve 3 sınıf gayri sıhhi müesseseler nedir?​

2 ve 3 sınıf gayri sıhhi müesseseler nedir?
İkinci sınıf gayrı sıhhi müesseseler: Meskenlerden mutlaka uzaklaştırılması gerekmemekle beraber izin verilmeden önce civarında ikamet edenlerin sıhhat ve istirahatleri üzerine gerek tesisatları ve gerekse vaziyetleri itibarıyla bir zarar vermeyeceğine kanaat oluşması için inceleme yapılması gereken işyerleridir.

İş yeri açma ruhsatını kim verir?​

İş yeri açma ruhsatını kim verir?
Madde 3 – İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatını vermeye aşağıdaki merciler yetkilidir: a) (Değişik: 24/11/2004 – 5259/5 md.) Belediye hudutları ve mücavir alan dışında kalan işyerleri ve işletmelere il özel idareleri. b) Belediye hudutları ile mücavir alan içinde kalan tüm işyerleri ve işletmelere belediyeler, c) Belediye …

Depolu dükkan ne demek?​

Taşınmaz mal tapusunda “depolu mesken” yazması durumunda, mesken ile birlikte ona bağlı bir deponun mülkiyeti söz konusu oluyor. Söz konusu depo mesken ile aynı katta veya farklı katlarda da yer alabiliyor.

Ev işyeri olarak kullanılabilir mi?​

Ev işyeri olarak kullanılabilir mi?
Mesken niteliğindeki bağımsız bölümün Kat Mülkiyeti Kanununun 24. maddesinde belirtilen şekilde kat malikleri kurulunun oy birliği ile verdiği bir karar olmadan iş yeri olarak kullanılması mümkün değildir.

Işyeri iskan nasıl alınır?​

Işyeri iskan nasıl alınır?
İskan belgesi için gerekli belgeler şu şekilde belirlenmiştir;
- Yapı Kullanım İzni istemiyle yazılan dilekçe.
- Tapu kaydı bilgileri.
- Vergi Dairesi’nden ”borcu yoktur” yazısı
- Dış Kanal Belgesi (İZSU)
- Telekom Vizesi.
- Proje Müellifleri Raporu.
- Yapı Denetim Kuruluşu’ndan alınan belge.
 
Depoya ruhsat gerekir mi konusunda belirttiğiniz yönetmeliğe göre, depoların işyeri açma izin harcına tabi olduğu ve işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınması gerektiği ifade edilmektedir. Yani depo işyeri olarak kullanılmak isteniyorsa işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınması gerekmektedir.

Atölye ruhsatı almak için ise belgelerin tam listesini ilçe belediyelerinden edinebilirsiniz. Başvurular, ruhsat ve denetim müdürlüğü veya ruhsat kontrol servislerinden alınabilecek başvuru formlarını doldurarak, gerekli belgeleri eksiksiz olarak tamamladıktan sonra yine ilgili birime başvurmanız gerekmektedir.

İş yeri açma ruhsatı almak için iş yerinin bağlı olduğu ilçe belediyesine başvurmanız gerekmektedir. İşyeri açma ruhsatı almak için işlem sırasıyla işyerinin yer aldığı sınıfın belirlenmesi, gerekli belgelerin hazırlanması, başvuru işlemleri, işyerinin kontrolünün sağlanması ve ruhsatın kesinleşmesi gerekmektedir.

Iskanı olmayan bir yere ruhsat verilip verilmeyeceği konusunda belirttiğiniz bilgiler doğrultusunda belediyelerin artık iskanı olmayan işyerlerine ruhsat vermediği ve İstanbul gibi büyük şehirlerde iskanın zorunlu olmamasının sorunu büyüttüğü belirtilmektedir.

Ruhsat ücretleri ile ilgili olarak araç ruhsatı çıkarma ve yenileme ücretinin 2022 yılındaki durumu verilmiş. Diğer ruhsat ücretleri ve detayları için ilgili belediye veya kurumlarla iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Depolu dükkan, taşınmaz mal tapusunda "depolu mesken" olarak geçen ve meskenin yanında bir deponun mülkiyetine sahip olan dükkanları ifade etmektedir. Yani depolu dükkan, bir mesken ile ona bağlı bir depoya sahip olan dükkanları ifade etmektedir.

Ev işyeri olarak kullanılabilmesi için mesken niteliğindeki bağımsız bölümün kat malikleri kurulunun oy birliği ile verdiği kararın olması gerekmektedir. Yani kat malikleri kurulunun izni olmadan ev işyeri olarak kullanmak mümkün değildir.

Işyeri iskanı almak için ise gerekli evraklar arasında yapı kullanım izni isteğiyle yazılan dilekçe, tapu kaydı bilgileri, vergi dairesinden "borcu yoktur" yazısı, dış kanal belgesi, telekom vizesi, proje müellifleri raporu ve yapı denetim kuruluşundan alınan belgeler bulunmaktadır. Bu belgelerle işyeri iskanını alabilirsiniz.
 
Geri
Üst