AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Deport edilince ne olur?

Editör

Yeni Üye

Deport edilince ne olur?​

Deporte etmek, ilgili güvenlik birimi tarafından ülkeden sınır dışı edilmek demektir. Depa, daha çok uçuş güvenliğini tehlikeye atabilecek yolcular için kullanılır. Bazı durumlarda yolcu kelepçeli bir şekilde de uçağa alınabilir. Deporte yolcuların seyahat masraflarını devlet karşılar.

Inad yolcular nedir?​

Inad yolcular nedir?
INAD terimi bir ülkenin ilgili otoriteleri tarafından o ülkeye girmesi kabul edilmeyen yolcular için kullanılır. Bu durum, aktarmalı bir seferde devam yolculuğuna, hava yolu ya da hükümet yetkilileri tarafından çeşitli nedenlerle izin verilmemesi de olabilir.

Pasaportta inad ne demek?​

Pasaportta inad ne demek?
INAD yolcu, gitmek istediği ülke tarafından girişine izin verilmeyen yolcular için kullanılan bir terimdir. Açılımı, inadmissible passenger olarak geçer. Yolcu, dönüş için uçağa kabul edilmesinin ardından ülkesine geri gönderilir.

Özel hizmet gerektiren yolcular kimlerdir?​

4.1. Özel Hizmet Gerektiren Yolcular
- Önemli Yolcular (VIP-CIP)
- Bebekli Yolcular.
- Sağlık Sorunu Olan Yolcular.
- Sedyeli Yolcular.
- Tekerlekli Sandalyeli Yolcular.
- Engelli Yolcular.
- Yalnız Seyahat Eden Çocuk Yolcular.
- Sınırdışı Edilenler (DEPORTE)

Havacılık Güvenliği Hizmeti nedir?​

Havacılık Güvenliği Hizmeti nedir?
1.1. Havacılık Güvenliğine Genel Bakış Havacılık güvenliği havaalanları ve uçaklarda daha sıkı güvenlik önlemlerinin uygulanması terörist tehditleri ortadan kaldırmak ve daha emniyetli bir uçuş sağlamak amacıyla benimsenmiştir.

Yolcu tipleri nelerdir?​

Yolcu tipleri nelerdir?
4. YOLCU KATEGORİLERİ
- Giriş
- 4.1.Önemli Yolcular.
- 4.2.Bebekli ve Çocuklu Yolcular.
- 4.3.Sağlık Sorunu Olan Yolcular.
- 4.4.Tekerlekli Sandalyeli Yolcular.
- 4.5.Sedyeli Yolcular.
- 4.6.Yalnız Seyahat Eden Çocuk Yolcular.
- 4.7.Sınırdışı Edilen Yolcular (Deportee)
Hangisi gidilen ülke otoritelerince ülkeye girişine izin verilmeyen yolcuyu ifade eder?​
Inadmissible (INAD), bir ülkenin ilgili otoriteleri tarafından o ülkeye girmesi kabul edilmeyen veya bir transfer noktasından devam yolculuğuna hava yolu ya da hükümet ilgilileri tarafından izin verilmeyen yolcudur (Geçerli vizesi bulunmaması, pasaport geçerliliğinin sona ermiş olması vb. nedenler ile).

Deport edilince ne olur sorusuna yanıt verirken, deport işleminin bir ülke tarafından ilgili güvenlik birimi tarafından ülkeden sınır dışı edilmek anlamına geldiğini belirttim. Depo teriminin genellikle uçuş güvenliğini tehlikeye atabilecek yolcular için kullanıldığını ve bazı durumlarda yolcunun kelepçeli bir şekilde uçağa alınabileceğini ifade ettim. Ayrıca, deporte edilen yolcuların seyahat masraflarının devlet tarafından karşılandığını belirttim.

İnad yolcuları sorusu üzerine INAD teriminin bir ülkenin ilgili otoriteleri tarafından o ülkeye girmesi kabul edilmeyen yolcular için kullanıldığını açıkladım. Bu durumun, aktarmalı bir seferde devam yolculuğuna izin verilmemesi veya hava yolu ya da hükümet yetkilileri tarafından çeşitli nedenlerle girişine izin verilmemesi şeklinde olabileceğini belirttim.

Pasaportta inad ne demek sorusunu yanıtlarken, INAD yolcusunun gitmek istediği ülke tarafından girişine izin verilmeyen yolcular için kullanılan bir terim olduğunu açıkladım. INAD yolcusunun genellikle ülkesine geri gönderildiğini ve dönüş için uçağa kabul edildikten sonra geri gönderildiğini belirttim.

Özel hizmet gerektiren yolcular kimlerdir sorusunda, önemli yolcular (VIP-CIP), bebekli yolcular, sağlık sorunu olan yolcular, sedyeli yolcular, tekerlekli sandalyeli yolcular, engelli yolcular, yalnız seyahat eden çocuk yolcular ve sınır dışı edilenlerin (deporte) özel hizmet gerektiren yolcu kategorilerine örnek olarak verdim.

Son olarak, hangisi gidilen ülke otoritelerince ülkeye girişine izin verilmeyen yolcuyu ifade eder sorusunu yanıtlarken, INAD teriminin bir ülkenin ilgili otoriteleri tarafından o ülkeye girmesi kabul edilmeyen veya devam yolculuğuna izin verilmeyen yolcular için kullanıldığını ve bu durumun nedenlerinin geçerli vizesi olmaması, pasaportunun geçerliliğinin sona ermiş olması gibi sebepler olabileceğini belirttim.

Geri